Endeks 99 puan ekside kapandı

Almanya Merkez Bankası Başkanı Weber'in değerlendirmeleri piyasalarda satış baskısını artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası günü 99 puan düşüşle 58.749 puandan kapattı. Bu hafta 1.732 puanlık bantta hareket eden Bileşik Endeks, haftalık bazda yüzde 0.46 prim yapmış oldu.

ABD'den gelen olumsuz ekonomik veriler son dönemde satış baskısının artmasında önemli rol oynadı ve başta ABD endeksleri olmak üzere küresel piyasada aşağı yönlü eğilim kuvvet kazandı.

Bugün temkinli açılan piyasalarda öğleden sonra yine satış baskısının arttığı gözlendi. Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Axel Weber'in 2011'in ilk çeyreğinde parasal genişlemenin geri alınması için adımların atılması gerektiğini belirtmesi, satışların artırdı. ABD spot piyasa da güne ekside başlarken, yurtdışında satıcılı görünümün devam ettiği gözleniyor.

İMKB'de ise bugün daha dengeli tablo hakimdi. En düşük 58.370 puanı gören endeks, yükseliş denemelerinde de 59.025 puana kadar çıktı. İMKB'de 1.6 milyar liralık işlem hacmi kaydedilirken, gün 99 puan ekside tamamlandı.

Dolar 1.52 seviyesini zorladı

Bundesbank Başkanı Weber'in değerlendirmeleri euro/dolar paritesinde aşağı yönlü hareketi hızlandırdı. Parite bugün 1.2675 sent seviyelerine gerilerken, yurtiçinde ise dolar 1.52 lirayı denedi. Yurtiçinde euro ise 1.92 seviyelerine geriledi. Dolar/TL'de Interbank valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.5150/1.5175 düzeyinde seyrediyor. Serbest piyasada ise dolar 1.5170, euro 1.9270 liradan kapandı.

Faiz yüzde 8.06'ya geri geldi

Merkez Bankası PPK toplantısında, hem faizi hem de söylemini değiştirmedi. Gecelik faiz oranları borçlanmada yüzde 6,50 ve borç vermede yüzde 9 olarak uygulanmaya devam edecek. Dün yüzde 8.15 bileşik seviyesinden kapanan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymet bugün yüzde 8.06 bileşik seviyesine geriledi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir