Endeks kar satışıyla açıldı

ABD tarım dışı istihdam piyasaların seyri açısından önemli bir veri olarak ajandada yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasa, haftanın son işlem gününe düzeltme hareketiyle başladı. Özellikle bankacılık sektöründeki kar satışlarıyla Bileşik Endeks 69 binin altına sarktı. Açılışını 21 puan artışla 69.396 puandan gerçekleştiren İMKB-100, ilk yarım saatlik dilimde en düşük 68.867 seviyesini gördü.

Yurtiçinde banka bilançoları yakından izlenmeye devam ediliyor. Garanti Bankası'nın dün akşamüstü beklenenden iyi gelen ilk çeyrek bilançosunun ardından bugün Akbank'ın bilançosu incelenecek.

Bu arada hızlı düşüş kaydeden petrol fiyatlarının cari açık üzerinde yaratacağı olumlu katkı gibi dolaylı etkilerin gecikmeli olarak fiyatlanacağı da düşünülüyor.

Yurtdışında ise ABD piyasaları emtialara gelen yoğun satışlar ve zayıf ekonomik verilerle gerilerken, tatilin ardından açılan Tokyo'da yüzde 1.45'lik kayıp yaşandı. Bankaların beklentilerin altında kar açıklaması ve diğer olumsuz global gelişmelerle geri çekilen Avrupa borsalarında ise bugün toparlanma hamleleri görülüyor.

Bugün ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam piyasaların seyri açısından oldukça önemli bir veri olarak ajandada yer alıyor.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet'nin açıklamaları sonrası faiz artırımının Haziran'dan sonra gündeme geleceği beklentisinin oluşması, euronun dolar karşısında değer kaybına neden oldu. Parite bugün 1.4555 sent bölgesinde. Yurtiçinde ise Dolar/TL 1.5450, Euro/TL 2.2500 düzeyinde işlem görüyorlar.

Tahvil-bono piyasasında ise dün yüzde 8.45 seviyesine yükselen 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi, şu sıra yüzde 8.41 bileşik seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir