Endeksin yönü yataya döndü

56.500'ün üzerinde tutunan İMKB'de gün içerisinde dengeli görünüm etkili oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa sınırlı kalan kar satışları sonrası günü 86 puan artışla 56.754 puandan tamamladı. Gün sonunda 2.3 milyar TL'lik işlem hacmi kaydedildi.

Piyasaların seyrinde etkili olabilecek önemli veri akışı olmazken, iyimserlik korunuyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan hızlı çıkışın ardından yeni haftaya hız keserek başlayan borsada bugün en yüksek 57.121 seviyesi test edildi. Borsa kar satışlarını ise 56.454 puanda karşıladı. 56.500'ün üzerinde tutunan endekste gün içerisinde dengeli görünüm etkili oldu. Benzer tablo bugün yurtdışı piyasalarda da izlendi.

Diğer yandan gösterge faizde aşağı yönlü eğilim devam etti. Dün yüzde 8.83 seviyesinden kapanan 16 Kasım 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz bugün yüzde 8.78 seviyesine geriledi.

Dolarda ise işlemler ağırlıklı olarak 1.53 TL'nin altında gerçekleşti. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5270/1.5300 TL düzeyinde yer alırken, serbest piyasada dolar 1.5300 TL'den Euro 2.0590

TL'den kapandı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir