Endeksler satıcılı açıldı

Kar satışıyla güne başlayan İMKB, 331 puan ekside açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – Borsa yaşanan hızlı yükselişlerin ardından yeni güne kar satışlarıyla başladı. Bileşik Endeks açılışını 331 puan düşüşle 56.455 puandan yaptı.

Dün ABD borsası güne yükselişle başlamasına karşın gün içinde çıkışı ivme kaybetti. ABD’de haziran ayı ISM endekslerinde yaşanan gerileme ve Citigroup’un perakende sektöründe faaliyet gösteren bazı şirket hisseleri için beklentisini aşağı çekmesi, alımların hız kesmesine neden oldu. Bu sabah itibarıyla Asya ve Avrupa vadeli piyasada satıcılı görünüm hakim. Bugün TSİ 12:00'de Euro bölgesi 1.çeyrek Gayri Safi İç Hasıla açıklanacak.

Dün yüzde 2’ye yakın prim yapan yurtiçi piyasa ise güne satıcılı başladı. 56.199 puana kadar inen İMKB-100, saat 10:10 itibariyle 56.311 (-475) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 155 milyon lira düzeyinde.

Yurtdışı endeksleri takip eden İMKB’de bilanço beklentilerinin yanı sıra Anayasa Mahkemesinin Anayasa değişikliği paketine ilişkin vereceği karar da beklenmeye devam ediliyor.

Öte yandan dün uluslararası piyasada 1.26 seviyesinin üzerinde işlem gören euro/dolar bugün 1.2580 sent seviyesinde yer alıyor. USD/TL ise 1.5610 seviyesinde. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5605/1.5615 TL bandında bulunuyor.

Dün yüzde 8.46 seviyesine inen 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz bugün yüzde 8.44 seviyesinde işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir