Endeksler yeni güne artıda başladı

Açılışını 124 puan artışla 63.641 puan seviyesinden yapan Bileşik Endeks, 64.000'ini deniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftaya yurtdışı piyasalardan pozitif yönde ayrışarak başlayan İMKB'de, alım yönlü eğilim ikinci işlem gününde de devam ediyor. Açılışını 124 puan artışla 63.641 puan seviyesinden yapan Bileşik Endeks, 64.000'ini deniyor.

ABD borsaları dün ekonomiye dair kaygılara ek olarak, Fed'in büyük bankaların sermaye yeterlilik oranlarını yükseltebileceğine ilişkin spekülasyonlarla satıcılı seyir izlerken, bugün vadeli işlemlerde sınırlı da olsa toparlanma görülüyor.

Perşembe faiz kararını açıklayacak olan Avrupa Merkez Bankası'na ilişkin belirsizliklere bağlı olarak yeni haftanın ilk işlem gününde düşüş gösteren Avrupa endekslerinde ise eksi açılışlar sonrası arıya geçişler başladı.

Bugün Euro Bölgesinde perakende satışları, Almanya'da Nisan fabrika siparişleri ve saat akşam Fed Başkanı Bernanke'nin Amerika Bankacılık kurumunda düzenlenen konferansta konuşması takip edilecek.

Yurtiçi faiz cephesinde ise gözler bugün Hazine ihalelerinde olacak. 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvil ile 4 Haziran 2014 vadeli sabit kuponlu tahvil ihaleleri öncesi piyasada hafif yükseliş söz konusu. Gösterge faiz şu sıra yüzde 8.97 bileşikten işlem görüyor.

Parite eksenli hareketine devam eden dolar ise 1.58 seviyelerine doğru geriledi. Euro ise 2.3165 liradan işlem görüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir