Endeksler yükselişte istekli

Sabah 58.800 direnç bölgesini deneyen İMKB, günün ilk yarısını 137 puan artıda tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Piyasalarda bilançolara bağlı olumlu hava solunurken, kar satışlarına karşın yükseliş eğilimi korunuyor. Yatay seyre geçen İMKB-100, ilk seansı 137 puan artışla 58.416 puandan kapattı.

Dün ABD'de Alcoa'nın ardından Intel'in de başarılı mali performans göstermesi bilanço beklentilerine yönelik olumlu havayı pekiştirdi. Dünyanın en büyük işlemcisi ikinci çeyrekte 2.9 milyar dolar, yani hisse başına 0.51 dolar net kar açıkladı. Diğer yandan Asya cephesinde de güçlü gelen ekonomik veriler başta madencilik ve teknoloji hisseleri olmak üzere yükselişe ivme kazandırdı.

Bugün açıklanan verilerden; İngiltere'de haziranda işsizlik başvuruları 20 bin 800 kişi geriledi. Euro Bölgesi'nde mayısta sanayi üretimi yüzde 0.9 artarken, TÜFE'de bir değişim olmadı.

Asya'dan sonra ABD vadeli ve Avrupa endekslerinde pozitif görünüm devam ediyor. İMKB de açılışın ardından 58.700/800 direnç bölgesini denedi. Bu seviyeden gelen kar satışlarıyla bir ara 58.214 puana inen endeks, seans genelinde yatay görünüm sergiledi. İlk yarı 58.416 puandan tamamlanırken,  845.7 milyon liralık işlem hacmi kaydedildi.

Euro/Dolar 1.27'nin üzerinde seyrini sürdürürken, yurtiçinde dolar 1.54 TL seviyelerine çekilmiş durumda. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5410/1.5440 TL düzeyinde. Serbest piyasada ise dolar 1.5440, euro 1.9610 liradan işlem görüyor.

Tahvil-bono piyasasının yeni gösterge tahvili 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.44 seviyesinde yatay seyir izliyor. İşlem hacmi 642 milyon lira düzeyinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir