Endekslerde satış bakısı hakim

Güne düşüşle başlayan endeks 70 binin altını test etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa yeni güne satıcılı başladı. Ulusal-100 Endeksi, açılışını 78 puan eksiyle 70.668 puandan gerçekleştirdi.

Asya, ABD vadeli piyasa ve Avrupa'da gevşek görünüm ağırlık kazanırken, Bileşik Endeks de güne aşağı yönlü seyirle başladı. 69.996 seviyesini test eden Bileşik Endeks, saat 10:20 itibariyle 70.250 (-495) puanda yer alıyor.

Bu hafta 71.776 puanla tarihi zirvesini gördükten sonra geri çekilme yaşayan İMKB hisse senetleri piyasasında zayıf görünüm yeni günde de devam ediyor. İMKB'de bir yandan bilançolara bağlı hisse bazlı hareketlerin biraz daha ön plana çıkması beklenirken, yurtdışı piyasalar da yakından izleniyor.

Bu arada Türkiye'nin dış ticaret açığı eylül ayında 6.7 milyar dolar olarak açıklanırken, 9 aylık ticaret açığı yüzde 70.3 oranında artarak 48.6 milyar dolara ulaştı.

Dışarıda ise ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı öncesinde, yeni likidite artırıcı kararlara yönelik yapılan spekülasyonlar piyasaların dalgalanmasına neden oluyor. Fed'in önümüzdeki hafta yapacağı toplantı sonrası, piyasa beklentilerinin altında bir oranda tahvil alımı açıklayabileceği konuşuluyor.

Söz konusu haberlerin ardından doların değer kazanması ile beraber Euro/Dolar 1.3785, Dolar/Yen 81.90 seviyesindeler. Dolar/TL'de ise en iyi alış/satış 1.4380/1.4405 seviyesinde.

Tahvil-bono piyasasında ise dün ihracına çıkılan yeni gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 7.63 seviyesinde yer alıyor. 8 Ağustos 2012 vadeli kıymetin dünkü ihalesinde bileşik faiz yüzde 7.55 olarak gerçekleşmişti.

Bu arada dün açıklanan yılın son enflasyon raporunda yılsonu enflasyon beklentisini yüzde 7,5 seviyesinde tutan Merkez Bankası, politika faizindeki artırımların da 2011 yılının son çeyreğine kaldığını belirtti.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir