Erdoğan: Askeri üssü kapatabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katar'ın talep etmesi halinde Türk askeri üssünü kapatabiliriz" diye açıklamada bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, France 24 kanalına önemli açıklamalarda bulundu.

"Katar krizinde körfez ülkelerin talepleri hiçbir koşulda kabul edilebilir değil" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ancak Katar'ın talep etmesi halinde Türk askeri üssünü kapatabiliriz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında Suriye'de yaşananlara da değinerek, "YPG'ye verilen silahların toplancağına inanmak imkansız. YPG'den tehdit gelirse ÖSO ile birlikte operasyon düzenleriz. Putin'le çatışmasızlık bölgelerini konuşacağız"açıklamalarında bulundu.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin aldığı bağımsızlık referandumu kararı ile de ilgili olarak da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Referandum kararı doğru değil. Pişman olacaklar" dedi.

"Hukuksuzluk durumunda müdahale edilir"

Açıklamalarında Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maltepe'de bir mitingle noktalayacaklarını söylüyorlar. En ufak bir hukuksuzluk durumunda müdahale edilir" yorumunda bulundu.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn dışişleri bakanları, "Katar ile ilişkilerde atılacak adımları" ele almak üzere Mısır'da bir araya gelmiş ancak Katar'ın Körfez ülkelerinin taleplerine resmen olumsuz yanıt verdiği ifade edilmişti.

Suudi Dışişleri Bakanı da, "Katar'a siyasi ve ekonomik ambargolar sürecek. Katar'a karşı yeni adımlar uygun zamanda atılacak. Umarız Türkiye tarafsız kalır" demişti.

"Umarız Türkiye tarafsız kalır"