Erdoğan: Bu bir veda değil, bir durak

Tüzük gereği kongrede son kez genel başkanlığa aday olan Erdoğan, "Bu bir veda değil, bir estir, duraktır. Yorgunluğun, dinlenmenin molası değil. Bu bir sözün, bir vaadin yerine getirilmesidir. Bu molada yine milletin hizmetinde olacağız" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4. Büyük Olağan Kongresi'nde 2,5 saatlik bir konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan tarihi kongredeki konuşmasına Sezai Karakoç'un "Sürgün ülkeden başkentler başkentine" adlı şiiriyle başladı. Erdoğan okuduğu şiir, salonda duygu yüklü anlar yaşattı.

Erdoğan, son kez genel başkanlığa aday olmasıyla ilgili olarak, "Bu bir veda değil, bu bir es'tir, bitmeyen şarkının notaları arasında bir moladır. Bu yorgunluğun molası değil, bir ilkenin bir sözün vaadin yerine getirilmesidir" dedi.

Erdoğan, tüzük gereği bu büyük kongrede son kez genel başkanlığa aday olduğunu belirterek, "Yetki verilirse, Allah izin verirse 3 yıl partimin başındayım. Ardından, partimin vereceği sorumlulukları yüklenerek, o alanlarda görev ifa edeceğim" dedi.
 
"Hiç endişeniz olmasın, bu dava yerde kalmaz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Kim var denildiğinde, sağına soluna bakmadan 'ben varım' diyerek öne çıkacak, nefsini, benliğini, şahsi beklentilerini bir kenara koyup kendini bu davaya, bu harekete adayacak nice arkadaşlarım var" şeklinde konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim molamız dahi millet içindir. Vereceğimiz bu molada, her ne şekilde olursa olsun, yine milletimizin hizmetinde olacağız. Partim bana, 3 dönemi dolduran arkadaşlarıma hangi görevi verirse, bir dava şuuru içinde onu yerine getireceğiz."

[PAGE]

 

 

 

 

 

Hedef 2071

AK Parti'nin sadece oy verenlerin iktidarı olmadığının ve bundan sonra da olmayacağının altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Biz kendisine oy verenlerin muhabbetiyle, onların teveccühüyle yetinenlerin değil biz Türkiye partisiyiz. Biz Türkiye'nin, 75 milyonun partisiyiz. Biz Türkün, Kürdün, Arabın, Lazın, Romanın, Çerkezin, Tatarın, Boşnağın yani herkesin partisiyiz. Biz Van'ın, Diyarbakır'ın, Çankırı'nın, Eskişehir'in, Aydın'ın, İzmir'in, Edirne'nin, Sinop'un, Hatay'ın, Konya'nın, Kayseri'nin, 780 bin kilometrekarenin partisiyiz. Biz yola çıkarken etnik, bölgesel, dini milliyetçilik yapmayacağız dedik.

Her türlü ayrımcılığı reddeden, 75 milyon insanımızın tamamını kucaklayan bir anlayışla yola çıktık. Türkiye'nin ortak paydasının bütün kimlikleri taşıyacak kadar güçlü olduğuna inanıyorduk. Bu amaçla hiçbir komplekse kapılmadan demokrasi ve özgürlükler yolunda atılması gereken ne kadar adım varsa hepsini birer birer attık.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kongre'deki konuşmasında, Malazgirt Zaferi'nin bininci yılını kastederek, "Ne diyoruz? 'Büyük millet, büyük güç, hedef 2023. Ama bugün buradan bir şey daha hatırlatıyorum. O günleri bizler göremeyeceğiz. Kuvvet, kudret sahibi Allah'tır. Ama 2023 hedefinden sonra inşallah Cumhuriyetimizin 100. yılının dışında bir hedefimiz daha var. O da kuruluşun bininci yılı olacak. Hedef 2071 gençler. Bizler 2023'ü sizler de inşallah 2071'i inşa edeceksiniz” diye konuştu.

[PAGE]

 

 

 

 

CHP'ye çağrı: Hazırsanız konuşalım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine ''terörü çözmek'' için oturup konuştuklarını ifade eden Erdoğan, şunları anlattı:

''Kendilerine şunu söyledim; 'Sizin bu on maddeniz bir öneri mi yoksa tespit mi?'. İfade şu; 'Tespit'. 'Öneri değil, değil mi?' Tespit. 'Şimdi o zaman ben size bir teklif yapıyorum; siz MHP'yi falan bırakın. Arkadaşlarımıza talimatı verelim, bu arkadaşlarımız hemen çalışmaya başlasınlar. Çalışsınlar, nereden istifade edeceklerse etsinler. Üniversitelerden, STK'lardan, herkesle görüşsünler ve bizim önümüze bir rapor getirsinler. Bu raporun üzerinde bizler çalışalım. Yürütme olarak yapmamız gereken ne varsa biz AK Parti iktidarı olarak bunu yapmaya hazırız' dedik.

Yanındaki arkadaşlarından bir tanesi dedi ki; 'Bu iki ayda olacak iş değil'. Ne kadar gerekir, 'üç ayı bulur'. Tamam dedik, biz bekleyeceğiz. Üç ayı geçti arkadaşlar. Hala dönecekler.

Şimdi ben buradan, ana muhalefete sesleniyorum, biz hazırız. Hazırsan arkadaşlarıma ben görevi verdim. Sizin grup başkanvekillerinizle, genel başkan yardımcılarınızla arkadaşlarım görüşecek. 'Evet' diyorsanız, oturup konuşacağız. Çünkü milleti aldatmaya hakkınız yok. Yapılabilecek bir şey var da eğer yapmıyorsak biz bunun hesabını her an veririz. Çünkü biz hesaptan kaçınan bir iktidar değiliz.

Bizim bağcıyla işimiz yok. Biz bu milletin üzümü yemesini istiyoruz. Buna vesile olabilirsek ne mutlu diyoruz. Çünkü biz gözü yaşlı anneler, gözü yaşlı babalar görmek istemiyoruz. Eğer samimiyseniz adımı beraber atalım diyoruz ve bunu buradan bu kongreden haykırıyorum, hatırlatıyorum, tüm milletim buna şahit olsun diyorum.''

 

[PAGE]

 

 

 

 

Kürt kardeşlerime sesleniyorum…

''Buradan, AK Parti'nin 4. Büyük Kongresi'nden özellikle Kürt kardeşlerime sesleniyorum'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bize oy versin veya vermesin, bizi sevsin ya da sevmesin, bu topraklar üzerinde yaşayan her bir Kürt kardeşimin elini vicdanına koymasını ve bir an olsun vicdanıyla konuşmasını istiyorum.
Kürt kardeşim terör örgütünün propagandası altında kalmadan düşünmeli; kim, hangi hükümet bu kadar cesur adımlar attı? AK Parti bölgenin çehresini değiştirdi. Kürtçenin önündeki engeller kaldırıldı.
Kürt kardeşlerimizin bir atım atmasını bekliyoruz. 'Yeter artık' diyerek teröre karşı seslerini yükseltmesini bekliyoruz. Kürt kardeşlerimle yol haritasını yeniden çizmek istiyoruz. Gelin bu sorunları birlikte çözelim. Şiddete teslim olarak değil, siyasetle çözelim. Gelin bu sorunu teröristle değil, sizinle kucaklaşanlarla çözelim.

Partililerden helallik istedi

Konuşmasının sonunda partililere seslenen Erdoğan, "Partim ne derse onu yapacağım. Sonra başka görevlerde başka alanlarda inşallah yine birlikte olacağız. Tüm teşkilatımdan helallik istiyorum. Bu hareket içinde üzdüğüm, kırdığım, zülfü yaresine dokunduğum kardeşlerim varsa haklarını lütfen bana helal etsinler. Hakkımı helal ediyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi.

(AA) (ANKA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir