Erdoğan, CHP'yi 'iftiracılık'la suçladı

Erdoğan, seçim mitinginin ilk durağı Kocaeli'nde, CHP'ye yüklendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KOCAELİ - AKP, 29 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimi için mitinglere Kocaeli'nde start verdi. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında CHP'yi hedef aldı. Erdoğan, "Dertleri belediyecilik değil, dertleri iftira, bunlar müfteri. Bunların başka işi yok. Ve bunların yandaş medyası var. Bu yandaş medya ile koşturuyorlar" diye konuştu.

Erdoğan, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimi için ilk mitingini Kocaeli'nde yaptı.

50 civarında ilde miting düzenleyecek olan Başbakan Erdoğan, Kocaeli Perşembepazarı Meydanında vatandaşlara hitap etti.

Kocaeli'de tarihi bir gün yaşandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Siyasetimiz, demokrasimiz için tarihi bir gün yaşıyoruz. AK Parti olarak seçim startımızı buradan, Türkiye'nin en gelişmiş en kalkınmış kentlerinden birinden Kocaeli'nde veriyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların "Vur vur inlesin, Baykal dinlesin" sloganı üzerine, "Bizim vurmayla işimiz yok. Bizim, sevgiyle, barışla işimiz var" diyerek araya giren Erdoğan, 28 Mart 2004'de başlattıkları "Yerel kalkınma hamlesinin ikinci aşamasını Kocaeli'de şahlanarak başladığını" söyledi.

Meydandakileri işaret ederek, "Burada bindirilmiş kıtalar yok" diyen Erdoğan, "Burada Kocaeli halkı var" diye konuştu.

Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden biri olan Kocaeli'ni Türkiye'nin ilerlemesinde önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gün, artık büyük düşünme günüdür, çünkü biz büyük bir devletiz, Çünkü biz büyük bir milletiz. Türkiye son 6 yılda çok değişti, Türkiye büyüdü, Türkiye'ye biçilen o kaftan, artık bu bedene dar geliyor. Biz artık o kaftana sığmıyoruz, sığamayız. Mehmet Akif diyor ya 'yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım'. Şimdi bu vizyonu, bu ruhu yeniden yaşıyor, yeniden kazanıyoruz. Kazandığımız ruh ile istikbalimizin peşinden koşuyoruz.

Kocaeli'ne, Türkiye'ye küçük düşünmek yakışmaz. Hiçbir vilayetimize küçük düşünmek yakışmaz. Onun için diyoruz ki, 'Türkiye, sen Türkiye'sin büyük düşün'. İşte onun için diyoruz ki 'Sen Kocaeli'sin büyük düşün'. Bize her bir şehrimizi, dünya kenti haline getirmek, dönüştürmek, yeniden şehirlerimizi bir dünya şehri olarak büyütmek yakışır.

Biz bunlara alıştık, ama bunlara alışmayanlar hala başka şeylerle meşgul. Onlar hala başka yerlerde dolaşıyorlar. Adres dahi bulamıyorlar. Çünkü, dertleri belediyecilik değil, dertleri iftira, bunlar müfteri. Bunların başka işi yok. Ve bunların yandaş medyası var. Bu yandaş medya ile koşturuyorlar."

"Şehirlerin geleceğine oy verin"

Vatandaşlardan bir ricada bulunmak istediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerde sadece partilerine değil, şehirlerinin geleceğine ve çocukların geleceğini düşünerek oy vermelerini istedi.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'ye sesleniyorum; gelin canlar adalette birleşelim, gelin canlar kalkınmada birleşelim, gelin canlar demokraside birleşelim, gelin canlar barışta buluşalım, gelin canlar başlattığımız medeniyet yürüyüşünde el ele tutuşalım, kol kola yürüyelim. Türkiye'nin yarınları için, Türkiye'nin geleceği için kenetlenelim, bir olalım, iri olalım, diri olalım" diye konuştu.