Erdoğan: Faiz sorununu er geç çözeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi faiz belasından kurtaracağız. Bu işi er geç çözeceğiz. Bütün adımlarımızı bunun üzerine yapıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik'te halka hitap etti.

Erdoğan, "Türkiye'yi faiz belasından kurtaracağız. Faiz zengini daha zengin fakiri daha fakir yapar" diye konuştu.

Faiz lobisinin finans kuruluşlarında olduğunu söyleyen Erdoğan, "Açık söylüyorum devletin bankaları da bu işin içerisindedir. Bu işi çözmemiz lazım ve er geç çözeceğiz. Çünkü bizim aldığımız bu noktadaki eğitim budur. Biz George'nin Hans'ın ağzına bakarak hareket edemeyiz. Eğer öyle hareket etseydik 15 yıl önceki Türkiye neyse bugün de öyle olurdu" ifadelerini kullandı.

"Emrediyoruz ama yapmıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek başbakanlığım gerek cumhurbaşkanlığım döneminde hep bunun üzerine yöneldik. Bütün adımlarımızı bunun üzerine yapıyoruz, bunu çözmemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Kalabalıktan gelen "emredin yapılsın" sloganına ise Erdoğan, "Emrediyoruz da emirler yerine gelmiyor" cevabını verdi.

Kosova Başbakanına tepki

Erdoğan, "Milli İstihbarat Teşkilatımız, Kosova'da yaptığı operasyonla bunların (FETÖ) Balkanlardaki en üst düzey yöneticilerini paketledi. Ama üzüntüm var. Kosova'nın Başbakanı tuttu, istihbaratın başındaki kişiyle içişleri bakanını görevden aldı. Şimdi soruyorum, ey Kosova'nın Başbakanı, kimin talimatıyla sen böyle bir adım attın? Ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti'ne darbe yapmaya gayret edenleri korumaya başladın." dedi.

"Kosova'yı bir kardeş olarak bağrına basan Türkiye'ye darbe girişiminde bulunan bu adamları, sen koynunda nasıl beslersin, bunun hesabını sen de vereceksin." diyen Erdoğan, "Benim Kosovalı kardeşlerim senin gibi Başbakan"a da prim vermez. Benim Kosovalı kardeşlerim, tanıdığım bildiğim Kosovalılar sana bunun hesabını soracaktır, ben bunu da biliyorum. Türkiye'nin, aba altından sopa göstermelerle, tehdit kokan beyanatlarla, proje ürünü terör örgütleriyle, kirli ittifaklarla dize getirilemeyecek bir ülke olduğunu, hamdolsun 4-5 yılda defalarca ispatladık. 15 Temmuz gibi bir ihanetin dahi üstesinden gelebilen bu ülkeyi, Allah'ın izniyle durduracak bir güç tanımıyoruz." şeklinde konuştu.

Etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda 3821 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

"İsrail terörünü her fırsatta ifşa edeceğim"

Daha sonra AK Parti Ümraniye Kongresi'nde de bir konuşma yapan Erdoğan, burada İsrail'in Gazze halkına saldırısını eleştirdi. Erdoğan, "İnsalık dışı saldırıdan dolayı İsrail'i şiddetle kınıyorum, bu zulmün altında kalacaktır. İsrail terörünü her fırsatta ifşa edeceğim" dedi.  Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinde, "İsrail'e müdahale etmeyecek misiniz?" dediğini ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir