Erdoğan hayvanseverleri ağırladı

Sanatçılar ve Hayvan Hakları Federasyonu, hayvan hakları konusunda Başbakan'dan destek istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hayvan hakları konusunda kendisinden destek isteyen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat ve bir grup hayvansever sanatçıyla bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan'ın Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirdiği ve yaklaşık bir saat süren görüşmeye, Yonca Evcimik, Ajda Pekkan, Metin Özülkü, Burcu Güneş, Ömür Gedik ve Tuna Arman katıldı.

Seçimlerden sonra yasa gelecek

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Kemal Şenpolat, Başbakan Erdoğan'dan, hayvanlara kötü muamele eden veya şiddet uygulayanların idari para cezası ödeyerek kurtulmaması, mahkemelerde yargılanması ve savcıların gerekiyorsa resen kovuşturma açabilmesi gibi taleplerde bulunduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın konuya çok duyarlı yaklaştığını dile getiren Şenpolat, "Büyük ölçüde seçimlerden önce bu yasanın değişmesi mümkün olmayacak. Seçimlerden sonra kesinlikle söz aldık. Hayvanlara yapılan her türlü kötü muamele bundan sonra mahkemeler nezdinde yargılanacak" dedi.

Görüşmede istenilenleri Şenpolat şöyle özetledi;

Yunus parkları ruhsat işlemleriyle ilgili inceleme başlatılacak. Hayvan dövüşleri konusunda internette açılmış web siteleri konusunda internet yasasında da değişiklik yapılması istendi. Hayvan barınaklarında çalışan personelin eğitimi konusunda da Kadir Topbaş'tan söz alındı.

Erdogan'ın gözlerinde vicdanı gördüm

Şarkıcı Yonca Evcimik de hayvan hakları konusundaki taleplerini Başbakan Erdoğan'a ilettiklerini belirterek, "Ben bugün burada Başbakanımı hiç tanımadığımı anladım. Çünkü onun ciddi bir hayvansever olduğunu, yakınında kediler köpekler ile birlikte yaşadığını öğrendim. Görüşmede hayvanlara yapılanlara ilişkin konular gündeme gelirken Başbakan Erdoğan'ın gözlerinde vicdanı gördüm ve bundan sonra bu konunun yanında olacağını hissettim.Görüşmeden mutlu ayrılıyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir