Erdoğan: İçlerindeki Brütüslere baksınlar

Erdoğan, Baykal'ın istifa süreciyle ilgili olarak "Timsah gözyaşlarına dikkat etsinler" değerlendirmesini yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifa sürecini değerlendiren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti'ye çamur atacaklarına önce içlerindeki Brütüslere baksınlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Rixos Otel'de düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partililere seslendi. Yaptığı konuşmada, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasıyla sonuçlanan gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Dün o malum kriptoloji bilmemnesi, vesaire, yaptığı açıklamada 'bu devlet eliyle yapılmış bir şeye benzemiyor' diyor. Şimdi kendi kendilerine çelişkiye düştüler. Hangisine inanacaksın? Ona mı, siparişi verene mi? Özel hayatla ilgili meseleyi bizatihi kendileri siyasallaştırmaya, iktidarı yıpratma niyetli bir polemik konusuna dönüştürmeye gayret ettiler. Mesele yargıya intikal ettiği için, bu sürecin tamamlanmasını ve her şeyin açıklığa kavuşmasını temenni ediyoruz.

"Timsah gözyaşlarına dikkat etsinler"

Bu konuyla ilgili olarak eğer bir sorumlu arıyorlarsa AK Parti'ye değil, önce kendilerine baksınlar. Zaten her şey peyderpey ortaya çıkıyor. Bu kirli tezgahın sorumlularını AK Parti'de, AK Parti iktidarında değil, gitsinler avukatlığını yaptıkları çetelerin, mafyaların, karanlık örgütlenmelerin içinde arasınlar.

Bu tür kirli oyunlara ne ahlaken ne hukuken ne siyaseten tenezzül etmeyiz. Bu senaryonun yazarı olarak bizi itham etme gafletine düşeceklerine, daha ilk günden itibaren çarşaf çarşaf hadiseyi büyütenlere, istifa çığlıkları atanlara, bir kez daha kurultay mühendisliği, siyaset mühendisliği yapanlara dikkat etsinler. Timsahın gözyaşlarına dikkat etsinler. Timsahlar görüntülerde, gözyaşları görüntülerde. Niye başka yerde arıyorsunuz? Şimdi nerede o timsahlar, neredeler? Her şey açık net ortada. Bunlar köşe yazısı değil, kameralarla tespit edilmiş, görüntülerde olan şeyler. Sağa, sola gitmeye gerek yok.

Sezar, 'sen de mi Brütüs?' sözünü söyledikten sonra, 'işte şimdi yıkıldım' dedi ya... İşte şimdi yıkılanlar AK Parti'ye çamur atacaklarına önce o Brütüslere baksınlar, onlara baksınlar. Kendisine kazan kaldıranlara, 'geri dönme' çağrısı yapanlara, milletvekillerine baksınlar."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir