Erdoğan, ihracat rakamlarını değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ihracat rakamlarına ilişkin, "Yok kurmuş, yok buymuş geç o işleri. 160 milyar dolar yıllık ihracat hacmine kavuşmuşsa dünyada yeri çok iyi demektir. Bunlara bakıp büyümeyi göreceksiniz" şeklinde açıklamada bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da il kongresi öncesinde vatandaşlara seslendi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmasında Zeytin Dalı harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3844 olduğunu dile getirerek, "Bazıları rahatsız. Türkiye'ye Fransız olanlar rahatsız ama biz dimdik yolumuza yürüyeceğiz" dedi.

"Dün İsrail'in Başbakanı muhatabım değil de, bir laf etmiş" diyen Erdoğan, "Onların ordusu hiçbir zaman zulüm yapmamış. Bizim Afrin'de mazlumlara kalkıp da oralarda askerimizin zulmettiğini söylüyor. Ey Netanyahu sen çok zayıfsın çok garipsin. Kendine çeki düzen ver. Sen terör devletisin. İsrail ordusu ve İsrail mazlumlara karşı cesur. Mazlumların dışında korkak. Korkaklar zafer anıtı dikemez" şeklinde açıklamalarda bulundu.

MİT'in operasyonla Kosova'dan getirdiği 6 FETÖ mensubu için Erdoğan, "Kosova'dan 6 tanesini paketleyip getirdi MİT. Pensilvanya da gelecek. Gelecek. Öyle bir yere kadar kaçarsın. Nihayeti yok bu işin" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan daha sonra salondaki partililere seslendi:

"Fransa'dan asla duymak istemeyeceğimiz beyanlar geldi"

- Amerika'nın Suriye politikasında kısmi de olsa bazı müspet değişiklikleri takdirle takip ediyoruz. Amerika ile yakından çalışmaktan biz memnuniyet duyarız.  En son Fransa'dan asla duymak istemeyeceğimiz bir takım beyanlar geldi. Adana bu Fransızları iyi bilir. Fransızlar da iyi bilir. Geçmişte Fransız işgalcilerin kendilerine, Ermeni çetelerine en güzel cevabı Adana vermiştir, Adana. 

- Dün Ermenileri kışkırtanlar bugün aynı oyunu başkaları üzerinde oynamanın peşindeler. PYD'yi desteklemek için çırpınanlara, Elysees Sarayı'nda ağırlayanlara Adana'nın rabiamızla bir mesajı olacaktır. Buradan öyle bir haykırın ki yankısı da Paris'ten duyulsun. 

"Ey Netanyahu sen aynı zamanda bir teröristsin"

- Bu Adana mart yerel seçimlerini bitirir, kasım seçimlerinde de destan yazar. Bizim bayrağımız barışın güvercinidir, ama gerektiğinde de savaşın şahinidir. Dünyanın dört bir yanından gelip coğrafyamızı çiğneyenlere ses çıkarmayanların Türkiye'den şikayet etmeye hakları yoktur. Bizim sömürgecilik ayıbımız yoktur. Bizim işgalcilik ayıbımız yoktur Ey Netanyahu. Sen işgalcisin. İşgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Aynı zamanda sen bir teröristsin. O mazlum Filistinlilere sizin yaptıklarınızı tarih kaydediyor. Bunu hiçbir zaman unutmayacaklar. İnanıyorum ki İsrail halkı senin bu yaptıklarından rahatsız. Sen kalkıp da bizim Afrin Harekatı'na söz söyleyecek kıratta değilsin. Haddini, bu noktada bileceksin. Biz gittiğimiz yere sadece huzur, medeniyet, sevgi götürürüz. 

İhracat rakamlarını değerlendirdi

- Mart ayı ihracat rakamları açıklandı. Yüzde 15'i aştı. Bu ne demektir? Yıllık hacim de yüzde 60'a vurdu. Olay bu. Birileri de çıkmış ekonomide durum şöyledir, böyledir. Büyümede 7.4, ihracat bir ülkenin zaten ekonomisi bunlarla ölçülüyor. Yok kurmuş, yok buymuş geç o işleri. 160 milyar dolar yıllık ihracat hacmine kavuşmuşsa dünyada yeri çok iyi demektir. Bunlara bakıp büyümeyi göreceksiniz. 

Bu konularda ilginizi çekebilir