Erdoğan ile Putin'den ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan yaptığı konuşmada, "100 milyar dolar olarak açıkladığımız hedefe ulaşmak için iş adamlarımızın önündeki vize dahil olmak üzere tüm engelleri kaldırmamız gerekiyor." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'nın Soçi kentindeki görüşmesi 2 saat 10 dakika sürdü. İki lider, heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Putin basın toplantısında, "Başta Suriye olmak üzere bölgesel konuları ele aldık. İran ziyareti hakkında Erdoğan'a bilgi verdim. İki ülkenin ticaret hacmi yılın 9 ayında önceki yıla göre yüzde 36 artı. Türk Akımı ve Nükleer santral projesini ele aldık. Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda anlaştık." dedi. 

Erdoğan ise, "Siyasi diyaloğumuza paralel olarak ekonomik ilişkilerimizde de yükseliş sürüyor. İkili ekonomik işbirliğimizin önündeki bütün engellerin kaldırılması için çalışmalarımız devam ediyor. İkili ticaret hacmimiz geçen yılın aynı dönemine göre ciddi bir artışla 15 milyar dolara yükseldi. İstiyoruz ki tarım ürünleri konusunda son kısıtlamaları kaldıralım. Evvelce 100 milyar dolar olarak açıkladığımız hedefe ulaşmak için iş adamlarımızın önündeki vize dahil olmak üzere tüm engelleri kaldırmamız gerekiyor. Vize muafiyeti rejiminin eski haline döndürülmesi önem arz ediyor." dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında, "Öte yandan bugünkü gündemimizde çok çok önemli Türk Akımı ve Akkuyu konusundaki iş birliğimiz konusunda değerlendirme yaptık. Bu projelerin zamanında hayata geçirilmesine büyük önem veriyoruz.   Akkuyu Nükleer Santrali'nin beton dökme çalışmalarını önümüzdeki haftalarda yapmayı düşünüyoruz.  Özellikle Suriye ihtilafına ilişkin son gelişmeleri değerlendirme fırsatını bulduk. Gelinen noktada siyasi çözüme odaklanabileceğimiz bir zemin oluştuğu hususunda mutabıkız."" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir