Erdoğan: İşçi çıkaranlar hesap verecek

Başbakan Erdoğan, işverene işçi çıkarmaması çağrısında bulunduklarını belirterek buna uymayanların bulunduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KÜTAHYA - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İşverene işçi çıkarmaması çağrısında bulunduklarını hatırlatarak "Buna uyanlar var, uymayanlar var. Tabii uymayanlar bunun hesabını, faturasını ödeyecekler. Bunu da yakın takibe alıyoruz. Bu ülkede dar zamanda el ele vermeyenler, Kayıt dışı çalışanlar bunun bedelini ödeyecekler" dedi.

Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde yaptığı konuşmada, Dünyanın bir numaralı ekonomisine sahip ABD'de küresel finans krizi nedeniyle işsizliğin yüzde 8.7, Türkiye'de ise Şubat itibariyle 13.6 olduğunu ifade ederek, bu durumun mevsimsel koşulların değişmesiyle, Nisan-Mayıs gibi inşaat sektöründe, hizmet ve tarım sektöründeki hareketlilikle değişmesinin beklendiğini anlattı.

Bunları yaparken işverene de işçi çıkarmaması çağrısında bulunduklarını ve kısa mesai olarak 6 ay süreyle ücretin yarısını ödeyeceklerini söylediklerini aktaran Erdoğan, ''Buna uyanlar var, uymayanlar var. Tabii uymayanlar bunun hesabını, faturasını ödeyecekler. Bunu da yakın takibe alıyoruz. Bu ülkede dar zamanda el ele vermeyenler, bunun bedelini ödeyecekler. Kayıt dışı çalışanlar bunun bedelini ödeyecekler. Her şey kayıt altına girecek, adım adım takip edeceğiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyecek ve yedirtmeyeceğiz'' diye konuştu.

"Enflasyon yüzde 30'dan yüzde 7.7'ye indirildi"

Erdoğan, CHP ve MHP'ye gönül vermiş olanları asla incitmek istemediğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Ama tepelerindeki yöneticilerin durumunu, konuştukları dili iyi takip etmeleri lazım. Buna da benim cevap vermem gerekir buradaki vatandaşlarım, gönül verenlerim adına. Meydanlarda bunlar birbirlerinin avukatlığını yapıyor. Meydanlarda birbirlerine sahip çıkıyorlar. Meydanlarda ikisi de aynı dili, üslubu kullanıyorlar. Bu ülkeye karamsarlık pompalıyorlar. Milletimin moralini bozmak için çaba harcıyorlar. Felaket tellallığı yapıyorlar. Panik havası oluşturup, buradan oy devşirmeye çalışıyorlar.''

Göreve geldikleri 3 Kasım seçimlerinde Türkiye'nin GSYİH'nın 230 milyar dolarken, bugün üzerine 520 milyar koyarak 750 milyar dolara çıkardıklarını belirten Erdoğan, ''Sayın Bahçeli de Baykal da diyor ki '750 milyar dolardan senin cebine giren var mı?' Var, var da hedef saptırma. Biraz ekonomi dersi alman lazım. Bir ülkenin gücü, milli gelirine bağlıdır, GSYİH'ye bağlıdır'' dedi.

Erdoğan, yüzde 63 faiz ile borçlanılırken, gecelik faizin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde 7 bin 500'e çıktığını ifade ederek, ''Kime ödediniz bunları, kimleri zengin ettiniz. Bunu söyle. Yüzde 63, şimdi 13-14'lere düştü. Bu faiz şimdi benim vatandaşımın cebinde kalıyor. Karşılıksız para basıyorlardı'' diye konuştu.

Türk Lirası'ndan 6 sıfır atıldığını, enflasyonun yüzde 30'dan yüzde 7.7'ye indirildiğini kaydeden Erdoğan, ''Bu aradaki, benim vatandaşımın cebinde. Vatandaşımıza sağladığımız işte bu. Fark bu. Çünkü biz bir farkın partisiyiz, ilklerin partisiyiz'' dedi.

Erdoğan, ülkenin borcunu da azalttıklarını, kamu net borç stokunu yüzde 64'ten yüzde 25'e düşürdüklerini, bu rakamların inkar edilemeyeceğini, milletin gözünden bu rakamların kaçırılamayacağını söyledi.