Erdoğan: Karşısında beni bulur

TÜMSİAD'ın iftar programında konuşan Erdoğan, "Büyük projeleri rafa kaldırma tartışmasıyla başlayan koalisyon görüşmesi karşısında beni bulur" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Türkiye'nin önemli kararlar alabilecek ve bunları uygulayabilecek bir hükümete ihtiyacı olduğunu belirterek, Türkiye'nin büyük projelerini rafa kaldırma tartışmasıyla başlayan bir koalisyon görüşmesinin karşısında herkesten önce kendisinin yer alacağını belirtti.

Dün akşam katıldığı TÜMSİAD iftar programında dün resmen başlayan koalisyon görüşmelerini değerlendiren Erdoğan, yeni hükümetin bir an önce kurulmasını samimiyetle dilediğini ve beklediğini belirterek şunları söyledi:

"Şayet bu 3 günlük ilk tur görüşmelerden sonuç alınamazsa Ramazan Bayramı'ndan sonra süreç devam edecektir. Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin önemli kararlar alabilecek ve bunları güçlü şekilde uygulayabilecek bir hükümete ihtiyacı var. Koalisyon hükümetinin bu anlayışla oluşması gerekiyor. Birbiriyle ve diğer makamlarla didişme halindeki partilerin koalisyonu, Türkiye'ye fayda değil, zarar getirir." 

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu dün ilk olarak CHP'yi ziyaret ederek koalisyon görüşmelerine start vermişti.

Davutoğlu, bugün MHP ile yarın da HDP ile görüşecek.

"Eğer bir koalisyon hükümeti kurulacaksa milletim burada yer alacak partilerden, geriye doğru değil ileriye doğru neler yapacaklarını duymak, bunun emarelerini görmek istiyor" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin büyük projelerini rafa kaldırma tartışmasıyla başlayan bir koalisyon görüşmesi, karşısında herkesten önce beni bulur. Ne demek o? Üçüncü havalimanını yaptırmayacaklarmış. Böyle bir mantık olabilir mi? Üçüncü köprüyü durduracaklarmış. Ne demek o?" ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu, koalisyon görüşmelerinde usül olarak ilk tur görüşmelerin ardından partilerin kuracağı heyetler arasında istikşafi görüşmeler yapılmasını,bir ortak zemin bulunması halinde 2. Tur görüşmelere geçilmesini önerdiklerini ve CHP'nin bu öneriyi kabul ettiğini, diğer partilere de bu usülü teklif edeceklerini açıklamıştı.

Davutoğlu ve CHP Sözcüsü Haluk Koç görüşmede cumhurbaşkanlığı makamının yetkileri ve meşruiyetine ilişkin bir konunun gündeme gelmediğini belirtmişti.

Erdoğan da konuşmasında, "Koalisyon görüşmelerini daha başlamadan sulandırmaya, kendi sorumluluğunu bırakıp başka partilere akıl vermeye kimsenin hakkı yoktur. Hele hele Cumhurbaşkanlığı makamı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üzerinden bu meseleyi tartışmak, sorumluluktan kaçmanın en sakil şeklidir" dedi ve cumhurbaşkanı olarak kendisinin anayasaya aykırı “tek bir işleminin ve eyleminin olmadığını” belirtti.