Erdoğan: Korkuyla yaşasınlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün oralardaki terör örgütlerine tarih vererek, haber vererek gidecek değiliz ama bilecekler ki Türk Silahlı Kuvvetleri her an buralara gelebilir. Biz endişeyle yaşamaktansa onlar korkuyla yaşasınlar."

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hindistan'a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'nin Suriye konusundaki tutumunu eleştiren Erdoğan, "Terörle mücadele eğer ortak bir platformda yürümezse bugün bize yarın bir başkasına olacaktır, bunu paylaşmamız lazım. Bu geleneğin, buna gelenek diyorum, çünkü Sayın Obama döneminden başlayan bir süreç şu anda devam ediyor. Bunun artık noktalanması lazım. Aksi takdirde hem bölgedeki bu sıkıntı devam edecektir hem de kendileri rahatsız olacak. Bizler de NATO'nun iki ortak ülkesi, stratejik müttefikler olarak bundan ciddi manada rahatsız olacağız." dedi.

TSK'nın Karaçok'a yaptığı hava operasyonunu da değerlendiren Erdoğan, "Biz endişeyle yaşamaktansa onlar korkuyla yaşasınlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Her zaman söylediğim gibi o zaman biz göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bu ifademi tekraren kullanıyorum. Karaçok'ta ne olduysa, Sincar'da ne olduysa artık bunlara devam etmek durumunda kalacağız. Dün de söylediğim gibi bir gece ansızın gelebiliriz derken bunu kast ediyorum. Bütün oralardaki terör örgütlerine tarih vererek, haber vererek gidecek değiliz ama bilecekler ki Türk Silahlı Kuvvetleri her an buralara gelebilir. Biz endişeyle yaşamaktansa onlar korkuyla yaşasınlar."

ABD'li bazı askerlerin YPG'li teröristlerin cenazesine katılmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "YPG gibi bir terör örgütünün paçavralarının olduğu konvoy içerisinde tabii Amerika'nın bayraklarının olması, dalgalanması bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunları da 16'sında yapacağımız ziyarette Sayın Başkan'a göstereceğiz ve madem ki biz uluslararası teröre ortak olarak karşıyız, o zaman bu durum nedir diye kendilerine bunları göstereceğiz." diye konuştu.

"Hükümetin tasarruf alanına Cumhurbaşkanı olarak giremem"

Erdoğan, kabine değişikliği iddialarına ilişkin ise şunları kaydetti:

"Kabine değişikliği teklifi, Cumhurbaşkanının değildir. Kabine değişikliği teklifi, hükümetindir. Dolayısıyla hükümetin tasarruf alanına ben tabii ki Cumhurbaşkanı olarak giremem. Şu anda gündemde böyle bir şey söz konusu değil ama ileride ne olur, ne biter onu da şu anda söylemek yanlış olur. Sağlıklı bir şekilde yürüyen şu anda bir hükümet yapısı var. Ekonomide şu anda sürekli bir yükseliş trendi içerisindeyiz. Bunu daha da iyi bir konuma geleceğini ama her alanda da tabii ki hükümetimizin başarısı. Bu başarıyı değerlendirme, bu noktada sayın Başbakanının kendi tasarrufları her an olabilir."