Erdoğan: Sığınmacıların bir kısmını vatandaşlığa alacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve Irak'tan gelen sığınmacılarla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın çalışma yaptığını belirterek, 'Bir kısmını bütün incelemeler yapıldıktan sonra vatandaşlığımıza da alacağız' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Ne demiştik? 'İnlerine gireceğiz' Şu anda inlerine girdik, giriyoruz, kaçacak delik arıyorlar. Bu tür ciddi manada büyükşehirlerde, şurada, burada terör eylemleri vesaire yapıyorlar. Arkadaşlar, tabii ki her başarının bir bedeli vardır ama er veya geç bu işi Allah'ın izniyle bitireceğiz. Şunu hiç bir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız; Biz bu ülkeyi masa başında yapılan pazarlıklarla değil cenk meydanlarında toprağa düşen şehitlerin mübarek kanlarıyla ve büyüklerimizin dualarıyla kurduk." dedi.

"İçişleri Bakanlığımız bir çalışma yürütüyor"

"Bu gelen Suriyeli, Iraklı, kamplarda, kampların dışında... Bunlar içerisinde şu anda İçişleri Bakanlığımız bir çalışma yürütüyor ve bu çalışmayla bunların bir kısmını bütün incelemeler yapıldıktan sonra vatandaşlığımıza da alacağız." diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Çünkü bunların içerisinde çok iyi yetişmiş insanlar var, mühendisler var, avukatlar var, doktorlar var, vesaire vesaire. Bunlardan istifade edelim. Sağda solda kaçak olarak çalışmaktansa vatandaşımız olarak, bu milletin bir evladı olarak çalışsınlar."

"Güçlü bir Türkiye'nin neler başarabileceğini çok iyi biliyorlar"

Güçlenen Türkiye'nin hazmedilemediğini belirten Erdoğan, "Güçlü bir Türkiye'nin neler başarabileceğini çok iyi biliyorlar. İsteseler de istemeseler de biz bu işi başaracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, terör örgütleri ve ekonomik manipülasyonlar üzerinden dayatılan senaryoyu kabul etmedik etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir