Erdoğan: Trenden düşenler düştüğü yerde kalır

Meclis'te partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Sadakatin aslolan bir kavram olduğunu bilerek yola çıktık. Ama bu trenden düşenler düştükleri yerde kalırlar." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, isim vermeden Abdullah Gül'e yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Erdoğan, "Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle, hareketimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes ağzını açmadan önce nerede bulunduğuna, kimlerle aynı safa geçtiğine dikkat etmelidir. Biz bu yola çıkarken sadakatin aslolan bir kavram olduğunu bilerek çıktık. Bu trenden düşenler, düştükleri yerde kalırlar." diye konuştu.

Erdoğan, daha önce de Gül'ün 696 sayılı KHK ile ilgili görüşlerini sosyal medyada paylaşmasının ardından "Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir" ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle, hareketimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes ağzını açmadan önce nerede bulunduğuna, kimlerle aynı safa geçtiğine dikkat etmelidir. Kem alette kemalat olmaz. Bunlar, milletimizle birlikte son 3-4 yıldır verdiğimiz hayati mücadelede en küçük bir desteklerini görmediğimiz, hatta çoğu defa karşı saflarda silüetleri beliren kişilerdir. Dünyada neler oluyor, ülkemizde neler oluyor, bununla ilgili bir sesiniz çıkmayacak, bu ülkede bir 'evet-hayır' referandumu yapılıyor ve partimiz burada 'evet' başlığını böyle atıyor ama bakıyorsunuz birileri de 'hayır' için kampanya yürütüyor. Kulislerde, şurada burada... Ve şimdi de kendilerinde söz hakkı görüyorlar. Kusura bakmasınlar. Bu birlikteliği, bu beraberliği, bu dayanışmayı zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değildir. Biz bu yola çıkarken ahdederek çıktık ve bu yola bu akitleşmeyle, bu ahitle çıkarken de şunu bir defa çok iyi bilmemiz lazım, sadakatin aslolan bir kavram olduğunu bilerek çıktık. Bu trenden düşenler, kusura bakmasınlar düştükleri yerde kalırlar ama bu da yoluna devam eder.

"Kudüs en önemli meselelerimizden"

Gündemimizdeki en önemli meselelerden biri de Kudüs. ABD'nin kararının ardından başlattığımız yoğun diplomasi trafiğinin ardından hızla bir çalışma başlattık. İTT zirvesi İslam dünyasının uzun zamandır ilk defa bir konu etrafında kenetlenmesini sağladı. İkircikli davranan ülkeler var, hepsini biliyoruz. Kudüs'ün dünya gündeminin üst sıralarına çıkmasını sağladık.

Ecdadımız Kudüs'te kimsenin ibadetine karışmamıştır. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. Osmanlı'nın elinden çıktığından beri ne huzur ne de barış vardır. İsrail'in şımarıklıkları tüm dünyayı felakete sürüklemektedir. Sonuna kadar Filistin'li kardeşlerimizin yanında olmaya onların hakkını hukukunu korumaya devam edeceğiz.

"ABD'deki dava siyasi içerikli bir darbe girişimi"

15 Temmuz darbe girişimini ülkemizde başaramayanlar şimdi farklı darbe girişimlerinin arayışı içindeler. Şu anda Amerika'daki malum dava siyasi içerikli bir darbe girişimi. Türkiye'yi ekonomik noktada, FETÖ, FBI, CIA ile sıkıştırma operasyonudur. Bu da tutmayacak bunu da başaramayacaklar.

Geldiğimiz nokta birilerini rahatsız ediyor.Bizim stratejik ortak olarak bildiğimiz dostlar, Suriye ve Irak sınırında terör örgütlerine silah desteği veriyorlarsa, biz kendileriyle neyi konuşacağız. Terör örgütüne 4 TIR dolusu silah verdiler. Defalarca uyarmamıza rağmen geri adım yok. Şimdi bize kalkıp nasihat çekiyorlar. O nasihatı kendinize saklayın.

Kanal İstanbul'un bu yıl ihalesini yapacağız. Dünyada adından söz ettiren projelerden olacak.

Ülkemizi bölmek isteyenlere karşı adeta yeni bir istiklal savaşı veriyoruz. Artık kendi silahlarımızla her yerde varız.

"Bahçeli'nin milli duruşu önemli"

Bu yıl cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ayrıntılarını tamamlamak mecburiyetindeyiz. Uyum çalışmaları çok önemli. İnşallah MHP ile el ele vererek bu süreci hızlandırmamız gerekiyor. Temennim ana muhalefetin de buna katılması. 2019 yılında önümüzdeki ilk imtihan mahalli seçimler.

Bahçeli: MHP Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecekBahçeli: MHP Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek

 Sayın Bahçeli’nin yerli ve milli duruşunu özellikle vurgulamam lazım. Bu yerli ve milli duruşla birlikte inanıyorum ki ülkemizde bizi bölmek, ayrıştırmak isteyenler bu hedeflerine ulaşamayacaklar. Çünkü bizler 7 Ağustos ruhunu yaşamakta kararlıyız, yaşamaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Birileri diyor ki ‘acaba şu ne der, bu ne der’ kusura bakmasınlar. “Biz ne deriz” aslolan budur. Onun için de bizler sayın Bahçeli ile bir araya geliriz. Ülkemizin sorunlarını dertlerini konuşuruz, uyum yasalarını vesairesini çalışmasını da yapar. Geleceğe beraber inşallah yürürüz. Çünkü birlikte yapmamız gereken çok şeyler var. Milletimizin bize verdikleri sorumluluk var. Sayın Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamayı bu bakımdan çok önemli görüyorum. Şahsımıza destek kararı için şahsım, partim. milletim adına teşekkür ediyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir