Erdoğan ve Putin üçüncü kez buluşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in üçüncü görüşmeleri İstanbul'da olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesiyle birlikte temas trafiğine hız veren Putin ve Erdoğan, son 60 günde iki kez yüz yüze, dört defa da telefonda görüştü.

Liderler görüşmelerinde, Türkiye-Rusya ilişkilerini tüm boyutlarıyla ele alırken, Suriye başta olmak üzere bölgesel konuları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Putin’le yapacağı görüşme, iki ülke ilişkilerinde olduğu kadar, bölge açısından da büyük önem taşıyor. Zira Erdoğan ve Putin, yoğun temas trafiğinde Suriye ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulundu. Suriye ve bölgesel konularda iki lider arasındaki doğrudan diyaloğun İstanbul’da da devam etmesi bekleniyor. Bu da Erdoğan- Putin görüşmesine, bölgesel ve uluslararası açıdan ayrı bir boyut kazandırıyor.

Görüşmede öne çıkması beklenen konular arasında, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler, Rusya’nın tek taraflı uyguladığı vize ve kısıtlamalar, Türk Akımı doğalgaz boru hattı gibi konular yer alıyor.

Ayrıca Türkiye-Rusya ilişkilerinde başlatılan normalleşme sürecine ivme kazandırması ve işbirliğinin daha da geliştirilmesine katkı sağlaması beklenen bu ziyaret, Putin’in uçak krizinden sonra Türkiye’ye ilk kez gelecek olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip. İstanbul’daki görüşmede, Rusya’nın tek taraflı vize uygulaması, Türk gıda ürünleri ve Rusya’da Türk vatandaşlarının istihdamına yönelik kısıtlamaların da masaya getirilmesi bekleniyor.



Bu konularda ilginizi çekebilir