Erdoğan'dan Merkez Bankası'na çağrı

TOBB üyeleriyle toplantı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'na faizleri düşürme çağrısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyeleriyle toplantı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Merkez Bankası'na faiz mesajı geldi.

Erdoğan, mevcut faiz ve enflasyon seviyesinin kendileri için yeterli olmadığını ve yatırımların sürmesi için bunların daha da düşmesi gerektiğini söyledi.

"Kriz dönemlerinde yatırımları durduracak olursanız biteriz" diyen Erdoğan, bunun için yüksek faizlerin olmaması gerektiğini ifade etti. 

Türkiye'de şimdiye kadar belli kesimlerin yüksek faizden çok iyi kazandığını, "içine kapanık, burnunun ucunu dahi göremeyen, hiçbir ideali olmayan bir Türkiye'nin" bu kesimlerin işine geldiğini kaydeden Erdoğan, yüzde 63 olan devletin borçlanma faizi ile yüzde 30'larda olan enflasyonu kendilerinin tek haneli rakamlara düşürdüğünü kaydetti.

'Orada bitersiniz'

Erdoğan, "Ama şu andaki faiz ve enflasyon da bizim için yeterli mi? Asla yeterli değil. Bunun daha da düşmesi lazım. Dünya krizi yaşarken biz yatırımlara asla dur demedik. Yatırımları yine aynen devam ettirdik çünkü o kriz döneminde siz yatırımları durduracak olursanız, orada bitersiniz. Şu anda da yine Türkiye asla yatırımlarına dur demeyecek, bunun için yüksek faizin olmaması gerekir."