Erdoğan'dan Reyhanlı açıklaması

"Tamamen Suriye'deki rejimle alakalı, muhaliflerle ilgisi yok"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan, haftasonunda Reyhanlı'da meydana gelen ve 46 kişinin ölümüne neden olan patlamanın tamamen Suriye'deki rejimle alakalı olduğunu ve Suriyeli muhaliflerle ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Cumartesi günü iki araçta meydana gelen patlamalar sonucu 46 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı saldırılarla ilgili olarak dokuz Türk vatandaşının gözaltına alındığını açıklamıştı. 

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan,"Bulgular, belgeler var; çalışmalar devam ediyor. Zaten netice ortaya tam çıktığında... ama olay kesinlikle rejimle alakalı bir olaydır. Rejim arkasındadır. Rejimin tabii Türkiye'de uzantıları var. Rejimin tabii bu uzantılar üzerindeki çalışmalar derinleştirilerek devam ediyor. Buna ne yazık ki bizim içimizden de destek verenler var. Siyasi olarak destek verenler de var,siyasi olmayarak da var" dedi.

Mültecilerle ilgili spekülasyonlar olduğunu, provokasyonlar bulunduğunu kaydeden Erdoğan, "Bu olayların muhalif güçlerle yakından uzaktan alakası yok. Burada muhalif güçleri zan altına almak Türkiye'deki sığınmacı olan bu kardeşlerimize karşı böylebir operatif yaklaşım içerisine girme gayretleri var. Bir de bu iş tabii mezhebi bir çatışmanın içerisine sokma gayretleri var,bunun uzantılarını görüyoruz" dedi.

Erdoğan, patlamayla ilgili çok ciddi görüşmeler yürüttüklerini belirterek, "Oyuna gelmek yok, ama gerekli cevabı gerektiği zamanda veririz, bundan da ne çekiniriz ne kaçınırız" dedi.
Bir soru üzerine Erdoğan, bu hafta yapacağı ABD ziyaretinin ardından Hatay'ı ziyaret edeceğini de bildirdi.