Erdoğan'dan siyasi liderlere çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldiği iftar programında konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldiği iftar programında konuştu. Erdoğan, "Suriye, Irak, Yunanistan, Ukrayna gibi komşularımızdaki durum ortadayken, Meclisteki tüm siyasi parti genel başkanlarının, ülkenin geleceğini düşünerek adım atmaları gerekiyor" dedi.

Koalisyon görüşmelerine "sıkılı yumruk"ların fayda sağlamayacağını ifade eden Erdoğan, "Dün itibarıyla başlayan, bugün de devam eden koalisyon görüşmelerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini ve hayırlı bir neticeye ulaşmasını temenni ediyorum. Suriye, Irak Yunanistan, Ukrayna gibi komşularımızdaki durum ortadayken, Meclisteki tüm siyasi parti genel başkanlarının, ülkenin geleceğini düşünerek adım atmaları gerekiyor. Siyaset, özü itibarıyla bir uzlaşma, müşterekler üzerinde mutabakata varabilme sanatıdır. Siyasilerin görevi, taktik manevralarla millet iradesine çalım atmak değil, bilakis sandıkta tecelli eden karara tabi olmak, onu hayata geçirmektir. Anayasanın bana verdiği görev çerçevesinde süreci kolaylaştırıcı bir görev sürdürmüşsem inşallah bundan sonra aynı tavrı sürdüreceğim. Tüm genel başkanlarından aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir