Erdoğan'ın seçim reklamına yasak

Yüksek Seçim Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın televizyon ekranlarında yayınlanmaya başlayan seçim reklamının yayınının durdurulmasına oy birliğiyle karar verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu (YSK),  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlanan reklamına yasak getirdi. MHP, Erdoğan'ın dün akşam yayınlanmaya başlayan seçim reklamında, kanuna aykırı olarak ezan sesi, dua ve seccadenin kullanıldığı gerekçesiyle YSK'ya başvuruda bulundu. 

Başvuruyu görüşen YSK, reklam filminin yayınının durdurulmasına karar verdi.  

Kurulun 4 üyeye karşı 6 üyenin oyuyla aldığı kararda, reklamda kullanılan ezan sesi, dua ve seccadenin Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un 58 ve Siyasi Partiler Kanunu'nun 87'inci maddesindeki hükümlere aykırı olduğuna hükmedildi. 

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un 58. maddesi, "Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbuat üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibareler bulundurulması yasaktır" hükmünü içeriyor. 'Dini ve dince kutsal sayılan şeyleri istismar yasağı'nı düzenleyen Siyasi Partiler Kanunu'nun 87. maddesi ise şu düzenlemeleri kapsıyor: 

"Siyasi partiler, devletin sosyal veya ekonomik veya siyasi veya hukuki temel düzenini, kısmen de olsa dini esas ve inançlara uydurmak amacıyla veya siyasi amaçla veya siyasi menfaat temin ve tesis eylemek maksadıyla dini veya dini hissiyatı veya dince mukaddes tanınan şeyleri alet ederek her ne suretle olursa olsun propaganda yapamaz, istismar edemez veya kötüye kullanamazlar."  

Erdoğan reklamı Twitter'dan paylaştı

Öte yandan, YSK'nın aldığı karardan hemen sonra Başbakan Erdoğan'ın resmi Twitter hesabından yasaklanan reklamın paylaşılması dikkat çekti. 

sssss.jpg

 

Bu konularda ilginizi çekebilir