Ergenekon dosyasının örneği istendi

Mahkeme, MİT Müsteşarlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan 'Ergenekon' dosyasının örneğinin istenmesini kararlaştırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Ergenekon davasına bakan mahkeme, "Ergenekon" dosyasının örneğini tüm ekleriyle MİT Müsteşarlığından ve gönderildiği belirtilen Genelkurmay Başkanlığından istenmesini kararlaştırdı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, verilen aranın ardından ara kararları açıkladı. Mahkeme heyeti, Doğu Perinçek'in yazılı başvurusunu kabul ederek, "Ergenekon" dosya örneğinin tüm ekleriyle MİT Müsteşarlığından istenmesine karar verdi.

Aynı dosyanın 10 Temmuz 2003'te gönderildiği belirtilen Genelkurmay Başkanlığından da ayrıca istenmesine hükmetti. Mahkeme heyeti, Tuncay Güney ile ilgili MİT'ten cevap geldikten sonra bu kişinin Emekli Sandığı ile bağlantısının tekrar araştırılıp araştırılmayacağı yönünde karar verilmesine hükmedileceğini kaydetti. Heyet, davaya müdahillik talebinde bulunan Tijan Altan'ın bu talebini, dilekçesinin içeriğinin dosyayla bir bağlantısı bulunmadığı gerekçesiyle reddetti.

Ara kararda, sanıklardan Veli Küçük'ün avukatının, gizli tanığın beyanları altındaki imzalarında farklılık olduğundan bahsederek, bu konuda bilirkişi incelemesi yapılması yönündeki talebine ilişkin, savunmalar alındıktan ve bu gizli tanığın dinlenilmesinden sonra karar verileceği belirtildi.

Mahkeme heyeti, sanık Kemal Kerinçsiz'in, Ümraniye'de bulunan el bombalarıyla ilgili dilekçesinde belirttiği hususlar konusunda inceleme yapılmasına yönelik talebinin de savunmalar alındıktan sonra karara bağlanacağını bildirdi.

Mersin Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılarak, sanıklardan Ali Kutlu'nun 2005 yılı Nevruz kutlamaları sırasında Türk Bayrağı'nın yakılmasına yönelik olayla ilgili hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığının, buna yönelik kaydı bulunup bulunmadığının sorulmasını hükme bağlayan mahkeme heyeti, bu kapsamda bir evrak var ise dosyaya gönderilmesini istedi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı bugün saat 09.30'a erteledi.