Ergenekon sanıklarından İlsever hastanede

İlsever, akciğerindeki rahatsızlık nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde muayene edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ergenekon davasının tutuklu sanığı İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in, akciğerindeki rahatsızlık nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Bölümü'nde tetkikleri yapıldı.

Bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen İlsever, vücut tümör taraması yapılmak üzere İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Bölümü'ne getirildi.

Nükleer Tıp Bölümü'nün önünde eşinin sağlık durumuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ufuk İlsever, eşinin öğleden önce tetkikler için Cerrahpaşa'ya getirildiğini, tetkikler öncesi gerekli ilaçların kendisine verildiğini, eşine vücut tümör taraması (PET CT) yapacaklarını, tarama sonrası aynı ambulansla Edirne'ye göndereceklerini söyledi. İlsever, eşinin akciğerindeki kitle ile ilgili Edirne'de birtakım tetkiklerin yapıldığını, ancak söz konusu taramaya ilişkin sistemin Edirne'de olmaması sebebiyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne sevk edildiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Eşimin gözümün önünde eridiğini görebiliyorum. Ben doktorum. Hiçbir şekilde abartma ya da başka anlam çıkarılmasın. Eşimin gerçekten durumu iyi değil. Bir an önce serbest bırakılması gerekiyor. Edirne'deki mahkum koğuşuna sağlam olarak ben gitsem beni de bir hafta içinde hasta eder."

"İlsever'in akciğerinde kitle var"

Ufuk İlsever, Ferit İlsever'in akciğerinde kitle olduğunu, böbrek üstünde ise bir tümör görüntüsü tespit edildiğini kaydederek, böbreklerinde 4-5 santimetre çapında kitleler bulunduğunu ancak kendilerinin şu anda akciğerdeki lezyonlar üzerinde durduklarını anlattı. Ferit İlsever'in rahatsızlığının daha önce de var olduğunu, 1,5 sene önce bir akciğer embolisi geçirdiğini ve takip altında olduğunu belirten İlsever, "21 Marttaki tutuklamadan sonra durumu oldukça kötüleşti ve son iki ayda 6 kilo kaybetti. Bu kilo kaybı da devam ediyor. Hatta Edirne'ye gideli bir hafta oluyor. Orada da bir kilo kaybetti" diye konuştu.

Eşinin akciğer embolisi ile ilgili kan sulandırma sonuçlarının bir süredir olumsuz olduğunu ama şu anda bu seviyenin normale yaklaştığını dile getiren İlsever, "Fakat bugün ağzından bol miktarda kan gelmesi, sürekli iştahsızlık ve kilo kayıpları, tabii ki bizi çok endişelendiriyor. Yani kendisinin derhal serbest bırakılması gerek. Kaçacak, göçecek yeri yok. Zaten başka ülkemiz de yok" dedi.

Ferit İlsever'in psikolojisinin de bozulduğunu ifade eden Ufuk İlsever, eşinin, "Keşke Tekirdağ'da kalsaydım" dediğini söyledi. Ufuk İlsever, eşinin ambulansla getirildiğini belirterek, "Ama ellerinde kelepçeyle getirildi" dedi.

Ferit İlsever'in avukatı Zerrin Öztürk de müvekkilinin tahliye edilmesi yönünde girişimlerde bulunduklarını hatırlatarak, bu taleplerini sürdüreceklerini bildirdi. İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Bölümü'nde tetkikleri 14.30'da tamamlanan Ferit İlsever, elleri kelepçeli olarak ambulansa bindirildi. Bu sırada bazı partililerin sloganlar atması üzerine İlsever, basın mensuplarına hitaben, "Çekin çekin, Amerikan kelepçesi" diyerek ellerini gösterdi.

Edirne'ye götürülen Ferit İlsever'in tetkik sonuçlarının perşembe günü çıkacağı bildirildi.