Ersin Özince'den açıklama

İş Bankası YKB Özince, hakkında ileri sürülen kredi işlemlerine ilişkin iddialar konusunu DÜNYA'ya değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında hakkında ileri sürülen kredi işlemlerine ilişkin iddialar konusunda DÜNYA'ya açıklama yaptı.

İş hayatında çeşitli etkileme çabaları karşı karşıya kalınabildiğini belirten Özince, "Bunlar her çevreden hatta yakınlarınızdan dahi gelebiliyor. Ancak kişisel ve kurumsal prensiplerin esas alınmasıyla daima doğru davranışı bulmak mümkün. Medya dahil her meslek sahibi bu gibi yönlendirmelere maruz kalabilir" dedi.

Özince, şunları söyledi: "Söz konusu kredinin verildiği dönemde Ankara Yenişehir şube müdürüydüm. O kredilerin verilmesinde ‘payım yok’ ifadesi o kredilerin usulsüz verildiğini ima ediyor ki doğru değil. Ben öyle bir hükme ulaşacak bilgiye sahip rolde değildim, böyle bir duyum sahibi de değilim."

Özince, yönetim kurulu kararlarının yasal olarak kayıt altına alındığını ve resmi makamların bilgisi altında olan belgeler olduğunu da kaydederek "Bunların yetkili olmayan kişi ve kuruluşlarca bulundurulması ve kullanımının yasal olmadığı görüşü ile bir süre önce yayın yapan bir basın organı hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştuk. Savcılık konuyu birkaç aydan beri incelemektedir. Halihazırda bunun dışında bir hukuki aksiyonumuz yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir