Eruygur, beyin kanaması geçirdi

Emekli Orgeneral'in Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisi sürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ -  Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu olan emekli Orgeneral Şener Eruygur beyin kanaması geçirdi.

Alınan bilgiye göre, emekli orgeneral Şener Eruygur, düşerek başını çarptı ve beyin kanaması geçirdi. Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavisinin sürdürüldüğü kaydedildi.

Boyun kemiğinde 4 parçalı kırık var

Emekli orgeneral Şener Eruygur'un cezaevinde merdivenden düşerek kafasını çarptığı, beyin kanaması geçirdiği, boyun kemiğinde 4 parçalı bir kırık olduğu tespit edildi. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, yaptığı açıklamada, emekli orgeneral Şener Eruygur'un sabah hastanenin acil servisine getirildiğini belirtti.

Eruygur'un hiper tansiyona bağlı olarak merdivenden düşerek kafa travması geçirdiğini ifade eden Mutlu, ''Acil serviste çekilen tomografi ve radyografilerinde C1 adı verilen birinci boyun kemiğinde sipinal kanala etki etmeyen 4 parçalı bir kırık tespit edildi. Onun dışında kafa içinde kanamaları mevcut. Şu an şuuru yerinde. Genel durumu fena değil, ancak kırıklar ve kanamanın hastanın hipertansiyon ve diyabetik hasta olması nedeniyle yakın takibi gerekmektedir'' dedi.

Kırıkların omuriliğe baskı yapmadığını, omurilikte zedelenmeye yol açmadığını, herhangi bir felç olayının şu anda söz konusu olmadığını dile getiren Mutlu, ''Bizim için önemli olan beyin içindeki kanamanın stabil hale gelmesidir. Bu yüzden tansiyon kontrolü yapılıyor. Genel durumu için hasta hafif uyutuluyor. Şu anda başka yapacak bir şey yok. Ameliyat düşünülmüyor, kırık boyun yakalığıyla kontrol altına alındı'' diye konuştu.

Hastanenin tüm imkanlarının olduğunu, gerekli konsültasyonların yapıldığını da vurgulayan Mutlu, Eruygur'un odasına alındığını ve istirahat ettiğini bildirdi. Mutlu, Eruygur'un ne zaman taburcu edileceğine ilişkin ise bu tür hastaların stabil hale gelmesinin en az bir hafta sürebileceğini kaydetti.

"Hayati tehlikesi yok"

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tansiyon ve şekerinin normal sınırlara indiğini, bilincinin açık olduğunu, boynunun boyunluk sayesinde sabit tutulduğunu belirtti. Mutlu, Eruygur'un şu an itibariyle hayati tehlikesinin bulunmadığını, ancak durumunun kritik seviyede olduğunu söyledi. Eruygur'un diyabet ve tansiyon hastası olmasının durumunu ağırlaştırdığını ifade eden Mutlu, şöyle konuştu:

''Bu nedenle durumu yakın takip altında tutuluyor. Az önce aldığım rakamlara göre, tansiyon ve şekeri normal sınırlara inmiş, bilinci açık, boynu boyunluk sayesinde sabit tutuluyor. Olağanüstü bir durum ihtimaline karşı yakın takip ediyoruz.''

Eruygur'un nasıl düştüğünü hatırlamadığını belirten Mutlu, ''Ben niye buradayım şeklinde ifadeleri var. Ancak yavaş yavaş düştüğünü hatırlamaya başladı'' dedi.

Prof. Dr. Mutlu, Eruygur'un ''Ergenekon'' davası nedeniyle 20 Ekimde duruşması olduğunun hatırlatılması üzerine, ''Duruşma tarafını ben bilemem ama beyin içindeki kanama kontrol altına alınırsa boyun bağıyla gidebilir. Sonuçta bunu zaman gösterecek. Şimdiden öngörüde bulunmak doğru olmaz'' diye konuştu.