Erzurum, HDP mitingi öncesi savaş alanına döndü!

Erzurum'da HDP mitingi öncesi gerginlik çıktı. Takviye güvenlik güçlerinin kentte değişik mahallelerdeki olayları kontrol altına almaya çalıştığı olaylar sırasında, miting alanına giden ve üzerinde HDP bayrakları olan bir minibüs de yakıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Erzurum'da saat 10.00 sıralarında HDP mitingi öncesi başlayan gerginlik devam ediyor. Takviye güvenlik güçleri kentte değişik mahallelerdeki olayları kontrol altına almaya çalışıyor.Miting alanı yakınında toplanarak, HDP'ye Erzurum'da miting yaptırmayacaklarını söyleyen gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Çevre illerden takviye gelenlerle 4 bin polisin görev yaptığı HDP mitingi öncesi, gerginlik çıktı. Miting alanına yakın bölgedeki ev ve işyerleri Türk bayraklarıyla donatılırken, ellerinde ve sırtlarında Türk bayrakları olan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 10.00 sıralarında slogan atarak yürüyüşe geçti. 

Minibüs yakıldı

Olaylar sırasında Tekman İlçesi'nden İstasyon Meydanı'ndaki miting alanına giden ve üzerinde HDP bayrakları bulunan 25 D 0877 plakalı minibüse, Honda Kavşağı'nda bir grup taş ve sopalarla saldırdı.

8-084.jpg
      
AA'nın haberine göre, direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, refüjdeki aydınlatma direğine çarparak, durabildi. Bu sırada bir grup aracın etrafına toplanarak, sürücüye saldırmak istedi.
      
Bunun üzerine polis aracın etrafında güvenlik şeridi oluşturup, grubu dağıtmaya çalıştı. Bu esnada içerisinde sürücünün bulunduğu araç, çekiciye yüklendi.
      

Gruptakiler, yaktıkları bir bayrağı bölgeden uzaklaştırılmaya çalışılan çekicinin üzerindeki minibüse attı. Yaklaşık 200 metre giden araç, alev almasının ardından çekicinin üzerinden düştü.
      
Polis ekipleri tarafından güçlükle araçtan çıkartılan ve elbiseleri yanan kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sürücünün vücudunun çeşitli yerlerinde yanık oluştu. İtfaiye ekipleri de araca su sıkarak söndürdü.Burada çıkan olaylarda bir polis memuru da başından yaralandı.

1-546.jpg

Göstericiler polisle çatıştı

'Burası Erzurum, Erzurum'dan çıkış yok', sloganları atarak yürüyen göstericilere polis engel olmak istedi. Meydanın üzerinden bir helikopter sürekli uçarken, TOMA'lar su sıkarak göstericileri durdurmaya çalıştı. Çıkan arbedede bir polis başından yaralandı. Yaralı polisi almaya gelen ambulansın geçişine izin vermeyen göstericiler polisle çatıştı. Göstericilerden de yaralananlar oldu. 

5-174.jpg

Mitingi izlemeye gelen yaklaşık 2 bin kişiye, göstericilerin saldırmaması için etten duvar ören güvenlik güçleri yetersiz kalınca jandarmadan takviye istendi. Robocop kıyafetli jandarmalar da göstericilere müdahale etti. 

Protestocu grubun dağıtılmasına çalışılırken, kentin diğer semtlerinde toplanan grupların da mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na gelmesini önlemek için polis yoğun güvenlik önlemi aldı.