Esad'ı barındırmayız

Rusya başbakanı Vladimir Putin Esad'a siyasi sığınma vermesi söz konusu değil, dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
MOSKOVA - Rusya'da Pazar günü yapılan devlet başkanlığı seçimini kazanan Başbakan Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Rusya'ya sığınma talebinin ele alınmadığını söyledi.
Devlet Başkanı seçilmesinden sonra yaptığı ilk konuşmada Putin, gazetecilerin "Rusya'nın Esad'a siyasi sığınma verip veremeyeceğine ilişkin sorusuna", "Bu, tartışma konusu bile değil" yanıtını verdi.
Putin ayrıca, İter-Tass ajansına yaptığı açıklamada, seçimdeki rakiplerinden Mihail Prokhorov'un istemesi halinde yönetimde görev alabileceğini söyledi. Prokhorov'un ciddi ve girişimci birisi olduğunu ifade eden Putin, prensip olarak yönetimde görev alabileceğini belirtti. Putin, önümüzdeki günlerde Dimitri Medvedev ile de görev değişikliği konusunda görüşeceğini dile getirdi. Mihail Prokhorov, Rusya'nın en zengin işadamları listesinde ön sıralarda yer alıyor. Seçim öncesinde Rusya'nın liberal ekonomi politikalarına ihtiyaç duyduğunu savunan Prokhorov, seçimde de yüzde 7 oranında oy alarak, süreci 3. sırada tamamlamıştı.
 
(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir