ESK'ya 23 bin büyükbaş satıldı

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Tunç, "Büyükbaş Besicilik Sözleşmesi" sayesinde 23 bin büyükbaş hayvanın kuruma satıldığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

IĞDIR - Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, Et ve Süt Kurumu ile imzalanan "Büyükbaş Besicilik Sözleşmesi" sayesinde 23 bin büyükbaş hayvanın kuruma satıldığını söyledi. 

Tunç, Türkiye'de hayvancılığın her geçen gün büyüdüğünü anlattı.  

Bu büyümede en büyük payın devlet kurumlarına ait olduğunu belirten Tunç, "Et ve Süt Kurumu'nun katkıları sayesinde çiftçimiz çok rahatlamış durumda. Et ve Süt Kurumu ile yaptığımız hayvan tedariki sözleşmesi de çok olumlu sonuçlar veriyor. Anlaştığımız protokol kapsamında şu ana kadar 23 bin büyükbaş hayvanı Et ve Süt Kurumu'na sattık" dedi.  

Tunç, çok ciddi miktarda hayvan satışı yapılmasına rağmen talebin devam ettiğini vurguladı. 

Bu sözleşmenin çiftçiye olumlu katkılar sağladığına dikkati çeken Tunç, şunları kaydetti: 

"Et ve Süt Kurumu yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bu sözleşme, üreticimize kazandırıyor, üreticimizin kafasındaki şüpheler son buldu. Besicimiz, hayvanını fiyat garantisi içinde götürüp kestiriyor. Fiyat artışı olsa çiftçiye fark ödeniyor ancak düştüğü zaman çiftçiye yansıyan bir durum olmuyor. Şu şartlar altında 23 bin büyükbaş hayvan alımı çok ciddi bir rakam.  Çok önemli bir durum." 

Bu konularda ilginizi çekebilir