Eski milletvekili tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan eski milletvekili İşbaşaran tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan eski milletvekili Feyzi İşbaşaran, "Cumhurbaşkanına hakaret” ve “tehdit” suçlarından 2 yıl 10,5 ay hapisle cezalandırıldı.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Feyzi İşbaşaran ve avukatı Muzaffer Değirmenci ile müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.

Duruşmada taraflara son sözleri soruldu. Avukat Ferah Yıldız, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanığın avukatı Muzaffer Değirmenci ise müvekkilinin attığı tweetlerde cumhurbaşkanın isminin geçmediğini öne sürerek, müvekkilinin beraatini istedi.

İşbaşaran'ın cezası, "olumsuz kanaat" gerekçesiyle ertelenmedi

Davayı karara bağlayan mahkeme, suçun işleniş biçimine göre sanık İşbaşaran'ı, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün, "tehdit" suçundan ise 1 yıl olmak üzere toplam 2 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, İşbaşaran'a verdiği bu cezayı, sanığın geçmişi, yargılama sürecindeki ve dosya kapsamındaki davranışları, kişilik özelliklerini göz önünde bulundurarak yeniden suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaat oluşmadığı gerekçesiyle erteleme ve cezadan indirim yapma yoluna gitmedi.