Eski MİT'çilere yakalama emri

Eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile 2 MİT görevlisi hakkında "yakalama emri" çıkartıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadesinin alınması amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazısı gönderdi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, yürütüğü soruşturma kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın özel yetkili savcılarca ifadesinin alınması amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazısı yolladı.

Savcı Sarıkaya, ayrıca eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile 2 MİT görevlisi hakkında "yakalama emri" çıkartılması istemiyle nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu.

Talebi değerlendiren nöbetçi hakim Mesut Özcan, söz konusu 4 kişi hakkında "yakalama emri" çıkarttı.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: MİT kanunen kendisine verilen görevi yapmıştır

Öte yandan NTV canlı yayınına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) kanunen kendine verilen görevi yaptığını söyledi.

Yılmaz, "MİT'i yıpratmamak lazım. Bu ana kadar MİT kendisine yasayla verilen görevlerini yerine getirmiştir; kamuoyuna yansıdığı kadarıyla, biz şu anda dosyanın içeriğini bilmiyoruz, ancak şikayet edilen hususlarda MİT, kanunen kendisine verilen görevi yapmıştır" diye konuştu."Kurumların iş yapmasını zorlaştıran bir karar mıdır?" sorusuna Yılmaz, "Muhakkak ki bundan sonraki kişiler biraz daha düşünecektir. Dolayısıyla Türkiye'nin bu lükse ihtiyacı yok diye düşünüyorum" karşılığını verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir