Esnafa ikinci müjde

Rekabet Kurumu Esnafın 15 bankaya olan kredi borçunun yeniden yapılandırmasını onayladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rekabet Kurumunun, esnaf ve sanatkarların ticari kredilerinin yeniden yapılandırılmasına yönelik hazırlanan protokole onay verdiği bildirildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Rekabet Kurumunun, esnaf ve sanatkarların 15 bankaya olan kredi ve kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasına izin vermesinin, bankalara 100 bin liraya kadar ticari kredi ile kredi kartı borcu olan esnaf ve sanatkara rahat bir nefes aldıracağını belirtti.

En kısa zamanda Rekabet Kurumu'na başvuran bankalarla protokol imzalanacağını belirten Palandöken, "Protokol imzalanmasının ardından borç yapılandırılması konusunda başvurular başlayacak. Başvuru tarihi esnaf ve sanatkarımıza daha sonra duyurulacaktır" bilgisini verdi.

Yapılandırma kapsamındaki 15 bankaya olan ticari kredi borcu olan esnaf ve sanatkarın, bu protokolle birlikte, daha düşük faizle ve 36 taksitle ödeme imkanı bulacaklarını kaydeden Bendevi Palandöken, takipteki kredi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla borçlu esnafın bankalardaki sicilinin de temizlenmiş olacağına dikkati çekti.

Esnaf ve sanatkarların anlaşma yapılan bankalara olan borçlarının toplam borcun yüzde 90;ını karşıladığını belirten Palandöken yapılandırma listesindeki bankaları ise şöyle sıraladı:

"Akbank, Anadolubank, Denizbank, Eurobank Tekfen, HSBC Bank, Şekerbank, Tekstil Bank, T.Finans Katılım Bankası, T.Garanti Bankası, T.Halk Bankası, T. İş Bankası, Alternatif Bank, T.Ziraat Bankası, T. Vakıflar Bankası ve Yapı Kredi Bankası."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir