Ethem Sarısülük davasında mahkeme çekilme kararı aldı

Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük Davası’nda Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti avukatların tarafsızlık itirazları üzerine çekilme kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ankara'daki Gezi Parkı olaylarında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz'ın "meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürme" suçundan yargılandığı davanın üçüncü celsesi görüldü.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Şanlıurfa'da bulunan sanık Şahbaz sesli ve görüntülü sistemle bağlandı.

Duruşmaya Sarısülük ailesi ve avukatları ile Şahbaz'ın avukatları katıldı. Avukatların bir kısmı, mahkemenin izniyle sanık sandalyesinde oturdu. 

Duruşmayı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü'nün de arasında bulunduğu çok sayıda kişi takip etti. 

Duruşmada ilk olarak sanık Şahbaz'ın kimlik tespiti yapıldı. 

Sanık polis Ahmet Ş. "Yazılı savunmamı mahkemeye sunuyorum. İddianamedeki beyanımı kabul ediyorum. Sözlü savunma yapmayacağım" dedi.

Ahmet Ş. telekonferansla alınan ifadesinde, “Ben kimseyi hedef alarak ateş etmedim. Kanunun bana tanıdığı silah kullanma hakkının doğduğunu düşünüyorum. Kişinin ölümüne sebep olanlar ben ateş ederken bana taş atanlardır” diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti, avukatların tarafsızlık itirazları üzerine dosyadan çekilme kararı aldı. Dosya bir üst mahkeme olan 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir