Etkili kar yağışı nedeniyle 2885 köy yolu kapalı

Bitlis, Sivas, Sakarya ve Karadeniz Bölgesinde etkili yağış ulaşımı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Yurdun çeşitli yerlerinde, kar yağışı nedeniyle 2885 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili Nazmi Kızılban'ın yaptığı açıklamada, etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 257 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.

Kar yağışının etkisini azaltmasıyla kapanan köy yollarında karla mücadele çalışmalarına başlayacaklarını belirten Kızılban, 57 köy yolunun ulaşıma açık olduğunu ve kapalı köy yollarının en kısa sürede açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini söyledi.

Meteoroloji İl Müdürü Mehmet Elkatmış ise kar kalınlığının kent merkezinde 70, yüksek kesimlerde 90 santimetreye ulaştığını kaydetti.

Sivas elektrik sıkıntısı yaşıyor

Olumsuz hava koşullarının bir süredir etkisini gösterdiği Sivas'ta, kent merkezi ve ilçelerine bağlı 227 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Ekiplerin kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü kaydedildi.

Bu arada, 22 köye elektrik verilemediği, 23 yerleşim biriminin de haberleşme sisteminin arızalı olduğu bildirildi.

Yetkililer, Sivas'ı çevre illere bağlayan ana güzergahlarda ulaşımda şu anda her hangi bir sorun bulunmadığını belirtti.

Sakarya'daköy yolları kapalı

Sakarya Valiliğinden alınan bilgiye göre, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Akyazı ilçesinde 10, Geyve'de 10, Hendek'te 13, Karapürçek'te 3, Karasu'da 5, Kaynarca'da 3, Kocaali'de 6, Sapanca'da 4, Söğütlü'de 2, Pamukova'da 6 ve Taraklı'da 8 olmak üzere toplam 70 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Siirt'te yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor

Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, açtıkları köy yollarının kar yağışından dolayı tekrar kapandığını belirterek, "Yol açma çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Ancak kar yağışının devam etmesi nedeniyle açtığımız köy yolları tekrar kapanıyor. Şu an itibariyle 62 köy yolumuz kapalıdır. Yol açma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Batman'da da kar yağışı nedeniyle kapanan 76 köy yolu ile Mardin'de kapanan 2 köy yolunun ulaşıma açılması çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Karadeniz Bölgesi'nde kar zaman zaman etkisini artırıyor

Karadeniz Bölgesi'nde zaman zaman etkili olan kar yağışı nedeniyle Trabzon'da 395, Rize'de 284, Giresun'da 393, Gümüşhane'de 61, Artvin'de de 62 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüklerine bağlı ekipler çalışma yürütüyor. Belediye ekipleri de şehir içinde buzlanma görülen ara sokaklarda tuzlama çalışma yapıyor

Bu arada, Trabzon-Gümüşhane kara yolunun Zigana Dağı geçidinde, sabah saatlerinde hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle buzlanma meydana geldiği belirtilerek, sürücülerin dikkatli olması istendi.

Orta Karadeniz Bölgesi'nin özellikle yüksek ve iç kesimlerinde üç gündür devam eden kar yağışı sahil kesimlerinde de etkili oluyor. Buzlanma nedeniyle çok sayıda trafik kazası yaşanırken, bölgede çok sayıda köy yolu da ulaşıma kapalı buluyor.