Etkisini yitiren yağış Karadeniz'e kayıyor

Bugün yurdun batısı ile güney ve iç bölgelerini terk eden yağışlı hava Karadeniz bölgesinde ise aralıklı devam edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yağışlı sistemin, bugün yurdun batısı ile güney ve iç bölgeleri terk edeceğini, Karadeniz bölgesinde ise aralıklı yağışlar olacağını bildirdi.

Çağlar, yaptığı yazılı açıklamada, hava sıcaklıklarının yurt genelinde 1 ila 3 derece artacağını belirtti.

Hafta sonunda yurdun güney, batı ve kuzey kesimlerinde etkili olan yağışlı hava kütlesinin bugündan itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiğini ifade eden Çağlar, şunları kaydetti:

"Marmara, Ege, güney ve kuzey bölgelerimizde yer yer kuvvetli yağışlara neden olan yağışlı sistem, bugün Marmara, Ege bölgeleri ile güney ve iç bölgelerimizi terk edecek, Karadeniz Bölgesinde ise aralıklı yağışlar devam edecek. Batı, iç  ve güney bölgelerimiz hafta sonuna kadar genel olarak az bulutlu ve açık bir havanın etkisinde kalacak.

bugün, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Akdeniz'de yağış bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa ve Artvin) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor."

Salı günü Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Ege ile Göller yöresinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiğini belirten Çağlar, yağışlı sistemin, Çarşamba ve Perşembe günü de kuzeydoğu kesimlerde etkili olduktan sonra Cuma günü yurdu terk edeceğini bildirdi.