ETO üyeleri 47 milyon lira kredi kullandı

ETO üyelerinin 47 milyon lira kredi kullandığını söyleyen ETO Başkanı Güler, "Piyasa koşullarına göre daha cazip olan TOBB Nefes Kredisi sayesinde üyelerimiz bir nebze de olsa nefes alabildi" açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için hayata geçirilen "Nefes Kredisi"nden 47 milyon lira kullandı.

ETO Başkanı Metin Güler, yaptığı yazılı açıklamada, ETO'nun öz kaynaklarını seferber ederek sağladığı 54 milyon lira hacimli TOBB Nefes Kredisi'nin kullanıma açıldığını kaydetti.

Söz konusu kredi hacminden sadece 7 milyon lira kredi limitinin kaldığını ifade eden Güler, "100 bin lira üst limitli ve yıllık yüzde 9,90 faiz oranlı kredi kullanabilmek için başvurular 12 Aralık 2016 tarihinde başlamıştı. Ziraat Bankası ve Denizbank'ta TOBB Nefes Kredisi için toplam 54 milyon lira hacim yarattık. Henüz bir ay bile olmadan tüccar ve sanayiciler 47 milyon lira kredi kullandı. Piyasa koşullarına göre daha cazip olan TOBB Nefes Kredisi sayesinde üyelerimiz bir nebze de olsa nefes alabildi." değerlendirmesinde bulundu.