Facebook ve Youtube'un kapatılması söz konusu değil

Başbakan Erdoğan'ın 'Gerekirse YouTube ve Facebook'u kapatırız' sözlerine Cumhurbaşkanı Gül'den yanıt geldi. Gül, 'Özgürlüklerden geriye gidiş söz konusu değil. Facebook ve Youtube'un kapatılması söz konusu olamaz' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'ın dün akşam katıldığı canlı yayında sarfettiği 'Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Kapatılmaları da dahil" açıklamalarından sonra, konuya ilişkin görüş bildirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Youtube gibi facebook gibi platformlar dünyanın her tarafında geçerli olan şeyler ve bunların kapatılması diye bir şey söz konusu olmaz. Yalnız bu platformlarda herhangi bir şekilde suç işlenirse birisine haraket veya birisinin özel hayatına saldırı söz konusu olursa mahkeme kararıyla da bunlar kapatılır. Gerçek ortamda suç neyse sanal ortamda suç aynıdır, takibi yapılır. Herhangi bir şekilde özgürlüklerden geriye gidiş söz konusu değil" dedi.

Başbuğ kararını değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ kararına ilişkin ise, "Sayın Başbuğ'un kararının oy birliğiyle alınmasını çok değerli bir karar olarak görüyorum" yorumunu yaptı.