Faiz gevşedi, borsa yüzde 1 primli

İMKB, ilk seansı 587 puan artışla 64.196 puandan tamamladı. Gösterge faiz yüzde 8.82'ye indi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası günün ilk seansında yükseliş eğilimi izledi. Ulusal-100 Endeks, kapanışını 587 puan ve yüzde 0.92 değer artışla 64.196 puandan tamamladı.

Küresel mali piyasalardaki dalgalı seyrin dün yükselişle sona ermesi ve alıcılı seyrin bugün de sürmesi İMKB'ye de yukarı yönlü hareket getirdi. Borsa, yurt dışı piyasalardaki iyileşmeye paralel olarak güne iyimser bir seyirle başladı. Avrupa'da endeksler hız kesmesine karşın, yurtiçinde Bileşik Endeks 64.440 puana kadar yükseldi. Günün ilk yarısında 854 milyon liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Öğleden sonra ABD'de açıklanacak olan ikinci çeyrek büyüme ile haftalık işsizlik maaşı başvuruları yakından takip edilecek.

Faiz geri çekiliyor

PPK'da herhangi bir karar alınmamasının ardından yaklaşık 8 baz puan gerileyerek dün yüzde 8.90'a inen gösterge faiz bugün de alıcı seyirle aşağı yönlü eğilim sergiliyor. 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8,84 seviyesinde bulunuyor.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.4150 sent seviyesinde işlem görürken, Dolar/TL 16020, Euro/TL 2.2665 bölgesindeler.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir