Fed, ABD ekonomisi için tahminlerini düşürdü

Fed, ABD'de işsizliğin hayal kırıklığı yaratan şekilde yüksek kalmasını ve enflasyonun da rahatsız edecek kadar düşük olmasını bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD'de Fed yetkilileri 2-3 Kasım tarihinde yapılan ve ekonomide toparlanmanın desteklenmesi için yeni cesur adımların faydaları ve maliyetlerinin müzakere edildiği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında ABD ekonomisine yönelik beklentilerini düşürdü.

2-3 Kasım tarihindeki FOMC toplantısının dün yayınlanan tutanaklarına göre, Fed yetkilileri ABD ekonomisinin gelecek yıl ılımlı bir hızla büyümesini ve işsizliğin hayal kırıklığı yaratan şekilde yüksek kalmasını, enflasyonun da rahatsız edecek kadar düşük olmasını bekliyor.

Fed yetkilileri, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 2.5 ve 2011 yılında yüzde 3.0-3.6 arasında büyüyeceğini tahmin ediyor. Haziran ayında açıklanan tahminlerde ise 2011'de büyümenin yüzde 3.5-4.2 olacağı ifade edilmişti.

Tutanaklara göre hali hazırda yüzde 9.6 olan işsizliğin de 2011 sonunda yüzde 9 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Haziran ayında yapılan açıklamada işsizliğin 2011 sonunda yüzde 8.5'e düşeceği beklentisi ifade edilmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir