Fenerbahçe turu rahat geçti

Sarı-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 2'nci Ön Eleme turu rövanş maçında MTK'yı 5-0 yendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BUDAPEŞTE - Fenerbahçe Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2'nci Ön Eleme Turu rövanş maçında MTK Budapeşte'yi 5-0 yenerek 3'üncü tura çıktı.

Karşılaşmanın gollerini 5'inci, 61'inci, 79'uncu, 81'inci dakikada Semih ve 67'nci dakikada Emre (penaltı) kaydetti. 5'inci dakikada karşılaşmanın ilk golü geldi. Kazım'ın sağ taraftan ortasında Güiza topla buluştu. Güiza'nın kaleye attığı şut defanstan sekti ve Semih'in önünde kaldı. Semih 2 metreden topu üst ağlarla buluşturdu: 1-0

61'nci dakikada Fenerbahçe, Macar rakibine karşı sağlı sollu ataklarını hızlandırdı. Gökhan Gönül'den aldığı pasla Semih kaleye yaklaşık 15 metreden mükemmel bir aşırtma vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 2-0

67'nci dakikada Güiza'nın sağ taraftan yaptığı ortayı, MTK defansı elle kesince hakem penaltı noktasını gösterdi. Emre Belözoğlu, penaltı atışında topu ayrı, kaleciyi ayrı köşeye göndererek takımını 3-0 öne geçirdi. Emre, aynı zamanda Fenerbahçe forması altında ilk golünü atmış oldu.

79'uncu dakikada Roberto Carlos'un sol taraftan çıkardığı son şut MTK defansından sekti. Topla buluşan Semih, ceza sahasının içinden düzgün bir vuruşla kalecinin solundan topu ağlarla buluşturdu: 4-0

81'inci dakikada Fenerbahçe'nin Semih'in güzel bir kafa vuruşuyla 5'inci golü geldi: 5-0.

"Turu kalemizde gol görmeden atladık''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, maçın ardından yaptığı basın toplantısında, ''Beni sevindiren maçı 5-0 kazanmamız değil, turu kalemizde gol görmeden atlamamızdır'' dedi.

"Bu sonucu beklemiyordum''

MTK Budapeşte Teknik Direktörü Jozsef Garami de sonucun kendisine sürpriz olduğunu belirterek, ''Çok iyi bir takıma karşı oynadığımızı biliyorduk, ancak bu sonucu ben de beklemiyordum'' diye konuştu.

Takımının 4 golünü kaydeden sarı-lacivertli futbolcu Semih, maçın ardından önemli olanın öncelikle takımın başarısı olduğunu belirterek, 'İspanyol teknik direktörümüze teşekkür borçluyum. Bütün spekülasyonlara karşın beni oynatıyor' dedi.

İyi oynadığını düşündüğünü ve teknik direktörünün verdiği taktikleri uyguladığını ifade eden Semih, 'Takımımıza bir çok yıldız futbolcu geldi. Herhangi bir rahatsızlığım yok. Ben hiçbir zaman küsmedim. Her zaman onlardan daha çok çalıştım. Gelen forvetlerden bir çok şey öğrendim, öğrenmeye de devam ediyorum. Kendimi daha da geliştirip, ilk 11'de oynama şansı bulduğum takdirde daha da faydalı olacağıma inanıyorum' diye konuştu.