Filipinler, Türkiye'den ithalatı serbest bıraktı

Kuş gribi nedeniyle 2006 Ekimi'nde yasaklanan kanatlı eti ithalatı, riskin ortadan kalkması üzerine yeniden serbest bırakıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MANİLA - Filipinler, Türkiye'den kanatlı eti ithalatına getirilen yasağı kaldırdı. Kuş gribi tehlikesinin sona erdiği ifade edilen açıklamada, yerli ithalatçıların ilgili makamlara gerekli izinler için başvurabilecekleri duyuruldu.

Filipinler Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin son derece bulaşıcı olan kuş gribi virüsünden tamamen temizlendiğini gösteren raporun ellerine ulaştığı, bu rapor sayesinde Türkiye'den ithal edilecek kanatlı eti ve ürünlerinin risk taşımadığı bildirildi. Buna göre ithalatçılar, talep ettikleri takdirde gerekli belgelerle bakanlığa başvurarak ithalat izni alabilecekler.

Türkiye, Filipinler'in geleneksel kanatlı eti tedarikçileri arasında bulunmuyor. Ülke, tavuk ve hindi eti ile ürünlerini genellikle ABD ve Kanada başta olmak üzere Kuzey Amerika'dan ithal ediyor.

2006 yılının Ekim ayında Türkiye'de ilk kuş gribi vakaları ortaya çıktığında, Filipinler Türkiye'den ithalatı durdurmuştu. Dünyayı etkisi altına alan salgın sırasında Filipinler, salgının yayılmadığı nadir ülkelerden biri olarak dikkat çekmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir