Filipinler'e uçuş için anlaşma imzalandı

Bu yıl içinde Avustralya ve Filipinler ile yapılan sözleşmelerle birlikte Türkiye'nin ikili hava ulaştırma anlaşması olan ülke sayısı 107'ye yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye ile Filipinler arasında hava ulaştırma anlaşması imzalandı. Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Avustralya'dan sonra 2010 yılının ikinci hava ulaştırma anlaşmasının Filipinler ile imzalandığı açıklandı.

İmzalanan anlaşmayla, Türkiye'nin ikili hava ulaştırma anlaşması olan ülke sayısı 107'ye yükseldi.

Açıklamada, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici ile Filipinler Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı Müsteşarı Doroteo Reyes başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde, her iki ülkeden de birden fazla havayolu şirketinin sefer yapması konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Türkiye'den Manila, Clark ve daha sonra belirlenecek bir noktaya, Filipinler'den ise İstanbul, Ankara ve daha sonra belirlenecek bir noktaya tarifeli seferler yapılacağı anlatılan açıklamada, hava yollarına haftalık üç frekans yolcu seferi düzenleme hakkı verilmesi ve kod paylaşımı yapılabilmesi konusunda da anlaşma sağladığı kaydedildi.

Açıklamada, İstanbul-Manila ve Manila-İstanbul hattında karşılıklı olarak haftada üç kargo seferi düzenlenmesinde mutabık kalındığı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir