“Firmalarımız, kur farkı zararından korunacak”

BTSO Başkanı Burkay, kur farkı düzenlemesi için "İş dünyamızın talepleri doğrultusunda önemli bir düzenlemeyi uygulamaya alan hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-DÜNYA

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, şirketlerin kur farkı zararına karşı hukuken korunmasına ilişkin önemli bir düzenlemenin daha hayata geçirildiğini belirterek, “Sermaye kaybı veya borca bataklık hesaplanırken kur farkı zararları 1Ocak 2023 tarihine kadar dikkate alınmayacak. İş dünyamızın talepleri doğrultusunda önemli bir düzenlemeyi uygulamaya alan hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Burkay, Türkiye’nin döviz merkezli saldırılara maruz kaldığını anımsatarak, ekonomi yönetiminin finans ve bankacılık sektörleriyle birlikte reel sektörü de kapsayan düzenlemeleri hayata geçirmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Şirketlerin kur farkı zararına karşı koruma altına alınmasını talep ettiklerini hatırlatan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, “Resmi Gazete'de de yayımlanan düzenlemeyle şirketlerimizin sermaye kaybı veya borca batık olma durumuna ilişkin yapılan hesaplamalarda, henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden doğan kur farkı zararları 1 Ocak 2023 tarihine kadar dikkate alınmayacak” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir