Fizy yeniden açılacak

BTK Başkanı Acarer, fizy.com'un telif haklarıyla ilgili sorunun çözülmesinin ardından açılacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, müzik sitesi fizy.com'un, telif haklarıyla ilgili mevzuat çerçevesinde kapatıldığını, bu sorun çözüldüğünde sitenin açılacağını, konunun 5651 sayılı İnternet Kanunu ile ilgisi bulunmadığını söyledi.

Acarer, İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ), İTÜ ile Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği işbirliğinde gerçekleştirilecek "Dijital Türkiye Üssü" projesinin tanıtımının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Acarer, bir gazetecinin "Türkiye'nin uluslararası internet markalarından fizy.com kapatıldı. Wikileaks'ten sonra devletin internet üzerindeki baskıları daha da mı arttı?" şeklindeki sorusuna, "O site, telif haklarıyla ilgili mevzuat çerçevesinde kapatıldı. Onunla ilgili sorunlar çözüldüğü an site açılır. Bu konunun 5651 sayılı İnternet Kanunu ile bir ilgisi yok" yanıtını verdi.

İnternet Kurulunun dün tek madde ile toplandığını anlatan Acarer, şöyle konuştu:

"Toplantıda, internetle ilgili kısıtlamaların asgari düzeye indirilmesiyle ilgili görüşmeler yaptık. Bu konuda, İnternet Kurulunun yaklaşık 36 üyesi var. Bunların yarıdan fazlası özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve öğretim üyelerinden oluşuyor. Buradaki ortak kararı Ulaştırma Bakanlığına iletileceğiz. Bu konuyla ilgili yasal düzeltme önerisi de Ulaştırma Bakanlığına iletilecek. Umuyorum bu tür sorunlar bundan sonra olmaz."

Bu konularda ilginizi çekebilir