Ford Motor'dan 600 milyon dolarlık yatırım

Şirket, Louisville Fabrikasını yeni nesil Escape modellerinin üretimine hazır, esnek ve modern bir tesis haline getirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ford Motor Company, ABD'nin Kentucky Eyaletindeki Louisville Fabrikası'nı 600 milyon dolarlık yatırımla, yeni nesil Escape modellerinin üretimine hazır, esnek ve modern bir tesis haline getirecek.

Ford Motor Company'den yapılan açıklamaya göre, şirket, ABD'nin Kentucky Eyaletindeki Louisville Fabrikasını 600 milyon dolarlık yatırımla, gelecek yılın sonlarından itibaren Kuzey Amerika pazarına yönelik olarak yeni nesil Escape modellerinin üretimine hazır, esnek ve modern bir tesis haline getirecek. Louisville Fabrikası 1989 yılından bu yana Ford Explorer SUV modellerinin üretimini gerçekleştiriyordu.

Ford, yenilenen 2011 model Explorer üretimini Chicago Fabrikasına aktardı. Louisville fabrikası ise yeni nesil Escape modelinin üretimini gerçekleştirmek ve gelecekte imalat alanındaki esnekliği sağlamak amacına yönelik olarak elden geçiriliyor.

Modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Louisville Fabrikası 2011 yılında üretime iki vardiyada yaklaşık 2 bin 900 çalışanla yeniden başlayacak. Bugüne kadar üretimi tek vardiyada yaklaşık bin 100 çalışanla sürdüren fabrikada ortaya çıkacak bin 800 ek istihdam olanağı, diğer fabrikalardan getirilecek çalışanlar, belirsiz bir süre için işten çıkarılmış işçilerin yeniden işe alınması ve yeni işçi alımlarıyla kullanılacak.

Ford, yeni nesil Escape modelinin gelecekteki yönelimi konusunda ilk işaretleri, Ocak ayında yapılacak Kuzey Amerika Uluslararası Otomotiv Fuarı'nda tanıtılacak bir konsept araçla verecek.

Yılın sonlarında, fabrika son montaj ve gövde bölümlerinde modernize edilen takım ve tesisleriyle yeniden açılacak. Gövde bölümüne kurulacak yeniden programlanabilir takımlar tesisin birden çok araç modelini aynı anda üretebilmesini sağlayacak ve takım değişikliği için tesisin durmasına gerek olmayacak. Böylece Louisville Fabrikası Ford'un dünyadaki en esnek büyük ölçekli tesisi olacak.

Bu yeni teknolojiyle Louisville Fabrikası aynı anda 6 farklı araç üretimi yapabilecek ve değişen ekonomik şartlar gereği tüketici tercihlerinde değişimler meydana gelmesi halinde Ford'un talebi daha hızlı karşılayabilmesini sağlayacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir