Ford, Transit üretiminin ABD'ye kaydırılacağı haberlerini yalanladı

Ford tarafından yapılan açıklamada, Kocaeli Fabrikası'nın Transit modeli için en büyük üretim merkezi olduğu ve ilerki dönemlerde de bu kapasitesini artırarak devam edeceği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ford Otomotiv Sanayi A.Ş, "Transit üretiminin bir bölümünün ABD'ye kaydırıldığı" yönündeki haberlere ilişkin, Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nın Ford Transit modelinin en büyük üretim merkezi olduğu belirtilerek, "Bu konumunu gelecek nesil Transit aracı ile de kapasitesini artırarak sürdürecektir" denildi.

Ford Otomotiv Sanayi A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, bugün basında çıkan "ABD'de sendika bastırdı Gölcüklü Transit üretiminin bir bölümü Kansas'a kaydı" başlıklı haberin kamuoyunda yanlış algılamaya sebebiyet vermemesi amacıyla açıklama yapıldığı kaydedildi.

15 Haziran 2011 tarihli özel durum açıklamalarında yeni nesil Transit ve hafif ticari araç segmentinde üretilecek yeni bir araç için yapılacak yatırımlar sonucunda Kocaeli Fabrikası'nda 400 bin adetlik kapasiteye ulaşılmasının planlandığının duyurulduğu hatırlatılan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Kapasite artışına ilişkin bu öngörüde, ABD pazarına ileriye yönelik Ford Transit ihracatı öngörülmediği gibi, mevcut durumda da Transit'in ABD'ye ihracatı bulunmamaktadır. Bu nedenle Ford Otosan'ın yatırım, üretim veya ihracat faaliyetlerinin herhangi bir şekilde etkilenmesi söz konusu değildir. Ford Otosan Kocaeli Fabrikası, Ford Transit modelinin en büyük üretim merkezidir. Bu konumunu gelecek nesil Transit aracı ile de kapasitesini artırarak sürdürecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir