Ford'dan yeni Fiesta

Yeni Ford Fiesta Sport'da 120PS güç üretebilen 1.6 Litrelik benzinli motor yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Türkiye otomotiv sektörünün lider şirketi Ford Otosan, Red Dot Tasarım ödüllü Fiesta'nın yeni 3 kapılı modeli Fiesta Sport'u otomobil tutkunlarının beğenisine sundu.

Ford Otosan'dan yapılan yazılı açıklamada, 2008 yılının ekim ayında lansmanı yapılan ve 2009'da 472 bin adet satışla Avrupa'nın en çok satan 2. otomobili unvanını alan Fiesta'nın, yeni versiyonu 3 kapılı Fiesta Sport ile daha da iddialı olduğu bildirildi.

Fiesta'nın 2010 ilk çeyrek satış sonuçlarına göre segmentininin en fazla tercih edilen 5 kapılı modeli olan ve tasarımıyla dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri olan "Red Dot Tasarım" ödülünü aldığı ifade edilen açıklamada, 3 kapılı Fiesta Sport'un daha agresif bir duruş sergilediği, "Ford Kinetik Tasarım" felsefesinin yarattığı, "dururken dahi hareket halinde hissi"nin 3 kapılı Sport modelinde doruk noktaya ulaştığı kaydedildi.

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay'ın görüşlerine de yer verilen açıklamada, Fiesta Sport'un lansmanını, Dünya Ralli Şampiyonası gibi tüm motorsporları tutkunları tarafından heyecanla beklenen bir etkinlikte gerçekleştirmekten ayrı bir mutluluk duydukları ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Fiesta Sport'un aileye katılmasıyla Fiesta ürün gamı daha da zenginleşti. Geçen yıl hükümetin devreye aldığı ÖTV indirimi sonrasında bayilerimiz Fiesta yetiştiremez olmuştu. Büyük ilgi ile beklenen Fiesta Sport'u, ruhuna ve sürüş karakteristiğine en uygun ortam olduğuna inandığımız Dünya Ralli Şampiyonasının İstanbul ayağında lanse ediyoruz. Fiesta Sport'u 33 bin 650 TL'den başlayan cazip fiyatlarla pazara sunuyoruz. Üstelik Fiesta Sport'a sahip olmak isteyenler, nisan ayında da devam edecek olan 50. yıl satış kampanyamızdaki 50 ay 500 TL taksitli kredi, 50 ay garanti ve yol yardım hizmeti gibi avantajlardan faydalanabilecek."

Fiesta'nın en yüksek beygir gücüne sahip

Fiesta Sport'un, sıra dışı dış tasarıma sahip olduğu, gövde rengindeki geniş spoiler ve karartılmış arka camlarla farklı bir kimlik sergilediği ileri sürülen açıklamada, spor tasarıma sahip ön alt ızgara, ön ve arka tampon etekleri ile yan etekler Sport tasarım kitinin en önemli ögelerini oluşturduğu, Fiesta Sport'un dış tasarımdaki farklılığın motor kaputu altında da devam ettiği yer aldı.

Açıklamada, Sport'da 120PS güç üretebilen 1.6 Litrelik benzinli motor yer aldığı, F sahip Sport motorunun üstün performans ve yakıt tüketimindeki tutumlu karakteristiğinin şaşırtıcı bir özellik olduğu iddia edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir